επικαιροτητα

Published on 14 Σεπτεμβρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Απάντηση στον τ.Πρόεδρο Κυνηγετικού Συλλόγου Καλύμνου από τον υπεύθυνο Θήρας της Α’ ΚΟΚΔ νομού Δωδεκανήσου.

Από τον κ.Χρόνη Παυλίδη λάβαμε την παρακάτω επιστολή που αποτελεί απάντηση σε επιστολή του τ. Προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλύμνου κ. Μανώλης Κουρούνης για την απαγόρευση θήρας μέχρι τον Τράχηλα και φιλοξενούμε σε δημοσίευμα μας που μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

Α΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΚΡΗΤΗΣ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ                                         

ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΗΡΑΣ ΝΟΜΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ  

Ταχ. Δ/νση: Τεμένια Λέρου

Τ.Κ.: 85400      

Αξιότιμοι Κύριοι. Θεωρούμε ότι βιώνουμε την εποχή της σύγχυσης και της άγνοιας-ηθελημένης ή οχι – των εννοιών και των λέξεων. Ορισμένοι επιδιώκουν να καταργήσουν τους βασικούς και κυρίως τους ηθικούς κανόνες μιας υγιούς επικοινωνίας,για να εξυπηρετήσουν,με την παραπληροφόρηση ή τη μη σωστή και έγκυρη ενημέρωση,τα δικά τους συμφέροντα.

Ο συγκεκριμένος κύριος σημερα πρέπει να αντιληφθεί ότι η κυνηγετική δραστηριότητα της Καλύμνου εκπροσωπείται από ανθρώπους με γνώση των θεμάτων. Η διαδικασία για τη συγκεκριμένη απαγόρευση δεν είναι επίκαιρο γεγονός .

Η προσπάθεια για εφαρμογή απαγόρευσης κυνηγιού στην συγκεκριμένη περιοχή, αναπτύσσεται εδώ και μια δεκαετία,πραγματικότητα που ουδείς αμφισβητεί . Η Δημοτική αρχή,η ομοσπονδία,το Γραφείο θήρας,νομού Δωδεκανήσου,ο υπεύθυνος του και το διοικητικό Συμβούλιο του Κ.Σ. Καλύμνου , είναι σε θέση να εκπροσωπήσουν το δικαίωμα του Κυνηγετικού κόσμου,φυσικά όχι,με. άναρχες φωνές και με τοποθετήσει δεξαμενών,αντιθέτως με γνώση και επιιτημονηκότητα και με επιχειρήματα ουσίας. Σήμερα στο νησί της Καλύμνου υπάρχει διαχειριστικός σχεδιασμός αειφόρου χρήσης των φυσικών θηραματικών πληθυσμών,αυτό ας το αντιληφθεί ο μέγας Κυνηγετικός συνδικαλιστής.

Το νέο Δ.Σ μέσα σε λίγους μήνες κάλυψε θέματα δεκαετιών και έστειλε προς πάσα κατεύθυνση μήνυμα προσπάθειας και αγώνα. Οι επιστημονικοί συνεργάτες της Α’ΚΟΚΔ γνωρίζουν το αντικείμενο τους και φυσικά πως θα ενεργήσουν,για να ανατρέψουν τη συγκεκριμένη απαγόρευση. Η κατακριτέες συμπεριφορές,ορισμένων-δήθεν «υπερευαίσθητων,προοδευτικών» για το κυνήγι και τη συνέχεια του,δεν έχουν θέση σήμερα στην εφαρμογή της σύγχρονης κυνηγετικής πολιτικής , και κυρίως στην ανατροπή των μη επιθυμητών καταστάσεων για το κυνήγι . Από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον Γενικό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου,τον Δήμαρχο της Καλύμνου,την Διευθύντρια Δασών Δωδεκανήσου,τον πρόεδρο και τους επιστημονικούς συνεργάτες της Ά ΚΟΚΔ,τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του Κ.Σ Καλύμνου,για την προσπάθεια τους,η οποία αφορά την άρση της συγκεκριμένης απαγόρευσης θήρας.

Ο υπεύθυνος Θήρας της Α’ ΚΟΚΔ νομού Δωδεκανήσου

Πηγή: http://kalymnos-news.gr


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας