οργανωσεις

Published on 14 Σεπτεμβρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Επιστολή του τ.Προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλύμνου Μανώλη Κουρούνη με αφορμή τη δημιουργία νέας απαγορευτικής ζώνης θήρας στην Κάλυμνο.

Από τον τέως Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλύμνου-Ψερίμου-Αστυπαλαίας Μανώλη Κουρούνη  λάβαμε  επιστολή με αφορμή την απαγόρευση του κυνηγίου  μέχρι τον Τράχηλα.

Την επιστολή αυτή δημοσιεύουμε αυτούσια παρακάτω:

Με μεγάλη λύπη και αγανάκτηση πληροφορήθηκα πριν λίγες ώρες την απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου να επεκτείνει την απαγόρευση του κυνηγίου δημιουργώντας νέο Κ.Α.Ζ. μέχρι τον Τράχηλα ενώνοντας το με το υπάρχον Κ.Α.Ζ. Αγ. Πάντες-Κορακιά. Ουσιαστικά κλείνει την μισή Κάλυμνο.

Μόνο αφελείς θα πιστέψουν ότι αυτό το απεφάσισε μόνος του ο Γεν. Γραμματέας, είναι προτάσεις από τα γραφεία θήρας της Δωδ/σου τις οποίες υπογράφει η προϊσταμένη τους αρχή. Τι ενέργειες έκανε ο Κυν.Σύλλογος Καλύμνου για να αποτρέψει αυτό το ανουσιούργημα; Ο <ταλαντούχος> δήθεν υπεύθυνος θήρας της Α΄ΚΟΚΔ στα Δωδεκάνησα τι έμπρακτη θέση πήρε; Μια παροιμία λέει <έφυγε η γάτα και χορεύουν τα ποντίκια>.

Η πραγματικότητα είναι ότι τους έταξαν λαγούς με πετραχήλια για να πετύχουν τον στόχο τους που ήταν να αυξήσουν την έκτακτη εισφορά στα 45 Ε και την άδεια στα 151Ε με προμετωπίδα ένα βαρύγδουπο τίτλο για δήθεν προστασία της νησιώτικης πέρδικας με έργα δύο κλωβούς από μπετόβεργες καλυμμένους με πλέγμα εκτάσεως 5χ2μ.

Δυστυχώς είναι η αρχή,τώρα ζυγίζουν τις αντιδράσεις μας για να πετύχουν τα χειρότερα που σίγουρα έρχονται.Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να επεμβαίνει στα του οίκου μας, μόνο εμείς πρέπει να αποφασίζουμε με νόμιμο τρόπο όπως κάναμε τα προηγούμενα χρόνια με τον Δήμο στο πλευρό μας και με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που απέτρεψε από κακόβουλες ενέργειες αυτούς που θέλουν να κάνουν την Κάλυμνο νέα Τήλο.

Τα έργα που θα βοηθήσουν τα θηράματα να πολλαπλασιαστούν είναι οι σπορές τα νερά και ο σεβασμός στους νόμους του κυνηγίου, για το σκοπό αυτό και με την αμέριστη συμπαράσταση της Α΄ΚΟΚΔ περιφράξαμε και σπείραμε πέντε (5) χωράφια στον κυνηγότοπο και τοποθετήσαμε 15 δεξαμενές νερού με αντίστοιχες ποτίστρες τα προηγούμενα τρία χρόνια.Τέτοια έργα πρέπει να γίνονται.

Δυστυχώς εμείς που δημιουργήσαμε αυτή την σελίδα διαγραφήκαμε από αυτούς που βάλαμε συνδιαχειριστές για τους δικούς τους σκοπούς, λίγος σεβασμός δεν βλάπτει.Αυτά προς το παρόν.

Πηγή: http://kalymnos-news.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας