ειπαν

Published on 14 Σεπτεμβρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Να γιατί έχω σταματήσει το κυνήγι της ορεινής πέρδικας!

ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Ιατρός και κυνηγός από τα Γιάννενα)

Έγραψε σε ανάρτηση του στο facebook αναφερόμενος στους κανόνες και την κυνηγετική ηθική που πρέπει να διέπει το κυνήγι της ορεινής πέρδικας και τους λόγους που δεν την κυνηγά εδω και 17 χρόνια.

΄΄Την ορεινή πέρδικα δεν την κυνηγώ εδώ και 17 χρόνια.
‘Εχω τους λόγους μου. Και δεν έχουν καμιά σχέση με έλλειψη αντοχών ή πάθους. Εχουν σχέση με λόγους συνειδησιακούς και προσωπικής αξιοπρέπειας. Πηγαίνω μόνο εκπαιδευτικά και αν τύχει το χειμώνα -κυνηγώντας ψηλά μπεκάτσες- καμία, θα την προσπαθήσω να την καρπωθώ.
Αναζητώ μετά από 30 κυνηγετικά χρόνια ,να βρω πάνω από όσους μετριούνται με τα δάκτυλα του ενός χεριού ,αυτούς που την σέβονται και την τιμούν. Αυτούς που αν κτυπήσουν 2 στην πρώτη ωρα θα γυρισουν να αφήσουν το ντουφέκι και θα πάρουν τη φωτογραφική μηχανή για παρέα την υπόλοιπη μέρα.
Ισχύουν άλλοι “ηθικοί κωδικες” μάλλον και συνειδησιακά όλοι έχουν απενοχοποιήσει το όριο κάρπωσης.
Να σας πω όμως ένα μυστικό ιδίως στους νεώτερους??
Ο πιο μεγάλος “μάγκας” και το πιο μεγάλο “κομάντο” και αυτός που κουβαλά πραγματικά αυτά που ανατομικά μας καθορίζουν ως άντρες και τα τιμά ,είναι αυτός που μπορεί αλλά δεν το κάνει -τη ζημιά και την υπέρβαση του ορίου-.
Σε λίγες ημέρες ανοίγει το κυνήγι της.
Εύχομαι και ελπίζω ιδίως οι νέες γενιές να μην αναπαράξουν τα fb-στερεότυπα και πρότυπα όλων των ανισόρροπων που γυρνάν τα βουνά μόνο και μόνο για να μας γεμίσουν με τις φωτό ενός θλιβερού “θριάμβου”.
Λίγες ημέρες έμειναν ας το σκεφτούμε λίγο…΄΄

ΣΧΟΛΙΟ kynoclub.gr Μπράβο γιατρέ! Δυστυχώς το ΄΄ελεύθερο παραδοσιακό κυνήγι στην περίπτωση της ορεινής πέρδικας (και της νησιωτικής) ενίοτε λειτουργεί ως ταφόπλακα. Σε ένα βουνό μπορούν να θηρευτούν  νόμιμα όλες οι υπάρχουσες πέρδικες, τηρώντας το ημερήσιο όριο κάρπωσης ανά κυνηγό. Κάνεις δεν γνωρίζει αν το ζευγάρι των πουλιών  που σηκώθηκε μπροστά στο τουφέκι του ήταν το τελευταίο που είχε  απομείνει στην περιοχή… Οσο για τους επιδειξίες ασφαλώς και δεν δείχνουν καμία εγκράτεια ή ευαισθησία

δειτε: Τι έχετε να πείτε για αυτό;


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας