κόσμος

Published on 14 Σεπτεμβρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Ρουμανία: 140 αρκούδες και 97 λύκοι θα φονευθούν από αστυνομία και στρατό (!) λόγω υπερπληθυσμού.

επιμέλεια: Ν. Φωτακόπουλος

Μπορεί στην Ελλάδα η (υπερ)προστασία του λύκου και της αρκούδας να αποτελεί θέμα ταμπού και η πολιτική ηγεσία και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος να παρουσιάζονται άτολμες μπροστά στο συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα του υπερπληθυσμού, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και αλλού…

-Αποφασισμένη είναι αυτή την φορά η κυβέρνηση της Ρουμανίας να προχωρήσει στην μείωση του πληθυσμού της καφέ αρκούδας και του λύκου σε πολλές περιοχές της χώρας. Μετά από τα πολλά παραπόνα για τις συνεχείς εμφανίσεις των αγρίων θηλαστικών σε κατοικημένες περιοχές καθώς και τις θανατηφόρες επιθέσεις εναντίον πολιτών  η υπουργός περιβάλλοντος κα G. Gavrileskou δείχνει να αγνοεί τις έντονες διαμαρτυρίες οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων και να δίνει εντολή για δράση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση,  η οποία όμως ανεστάλη κατόπιν έντονων διαμαρτυριών, είχε αποφασιστεί  να φονευτούν 557 αρκούδες, 657  λύκοι και 482  λύγκες!

Όμως αυτή τη φόρα όπως όλα δείχνουν η προσπάθεια έλεγχου  του πληθυσμού των επιθετικών  αρκούδων και Λύκων είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από την ΄΄καταπολέμηση΄΄ έχουν αποκλειστεί οι κυνηγοί, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι!  Ο φόνος των αρκούδων έχει ανατεθεί στο στρατό, την αστυνομία και τους δασικούς! Προφανώς οι δασικές υπηρεσίες θα έχούν καθοδηγητικό ρόλο μια και είναι αδύνατον να ελέγξουν μόνες τον τεράστιο πληθυσμό. Άλλωστε για αυτό τον λόγο επιστρατεύτηκε η αστυνομία και ο στρατός!

-Το WWF ζητά την αναστολή της απόφασης και την προσπάθεια εξάλειψης των αιτιών που οδηγούν τα άγρια θηλαστικά σαρκοφάγα σε ανθρωπεμένη περιβάλλοντας όπως είναι π.χ η έλλειψη τροφής σε μακρινές τροφές.  Το Υπουργείο Περιβάλλοντος απαντά ότι η πρωτοβουλία του έχει  ως  στόχο την εξυγίανση των πληθυσμών, μέσα από την αφαίρεση των πλεοναζόντων ατόμων,  και παράλληλα της προστασία της περιουσίας αλλά και των ίδιων των Ρουμάνων  πολιτών που είναι  αναγκασμένοι να υφίστανται τις συνέπειες του ανεξέλεγκτου υπερπληθυσμού λύκων και αρκούδων.

δειτε: Την βοήθεια του στρατού για τον έλεγχο του πληθυσμού της αρκούδας ζητά Ρουμάνος πολιτικός!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας