κόσμος

Published on 15 Σεπτεμβρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Ζητούνται εθελοντές κυνηγοί για να ελέγξουν τον πληθυσμό του Βίσονα στο καταφύγιο Grand Canyon.

επιμέλεια: Ν. Φωτακόπουλος

Μπορεί στην Ελλάδα να μας διακρίνει η ακαμψία και τα λεγόμενα καταφύγια Άγριας Ζωής να αντιμετωπίζονται περίπου ως …ιερά άβατα όμως στην πατρίδα της επιστήμης της θηραματολογίας δεν έχουν τέτοια ταμπού. Όπου υπάρχει πρόβλημα επεμβαίνουν και μάλιστα δυναμικά.

Η Εθνική Υπηρεσία Πάρκων (NPS) των ΗΠΑ που  ειναι η αρμόδια ομοσπονδιακή υπηρεσία για τη διαχείριση των πάρκων και των  προστατευόμενων περιοχών, ψάχνει εθελοντές σε καλή φυσική κατάσταση και με καλή γνώση χειρισμού των όπλων για κυνήγι Βίσονα στο Grand Canyon. 
Σύμφωνα με το σχέδιο έλεγχου του πληθυσμού του Βίσονα στην περιοχή του Grand Canyon. , ένα μέρος των ζώων θα συλληφθεί και θα μεταφερθεί αλλού, ενώ ένα άλλο μέρος θα θηρευτεί. 
Οι κυνηγοί που θα επιλέγουν θα αναδειχτούν μετά από κλήρωση και θα κληθούν να θηρεύσουν 200 ζώα τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια.  
Σήμερα στην περιοχή υπάρχουν 600 Βίσονες και σύμφωνα με τα αξιωματούχους του πάρκου ασκούν υπερβολική πίεση στις βλάστηση και τους υδάτινους πόρους. Οι αμερικανοί θηραματοβιολογοι υπολογίζουν ότι  ο αριθμός τους μπορεί να αυξηθεί σε 1.500 μονάδες κατά τα επόμενα 10 χρόνια, εάν δεν θα ελεγχθεί άμεσα η αύξηση του πληθυσμού.

δειτε: ΗΠΑ: Την σφαγή 1.000 βισόνων ζητά το Εθνικό Πάρκο του Γελλοουστόουν


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας