θηροφυλακή

Published on September 25th, 2017 | by Kynoclub

0

Σχιστό! Επαναλήφθηκε το ετήσιο επικοινωνιακό σόου της Δ. ΚΟΣΕ- Θηροφυλακής με την κατάσχεση ωδικών πτηνών.

Την γνωστή σε όλους επικοινωνιακή της παράσταση έδωσε για μια ακόμα φορά η διοίκηση της Δ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος σε συνεργασία με το κέντρο περίθαλψης ΑΝΙΜΑ. Με την συνοδεία ημετέρων δημοσιογράφων ο πρόεδρος της Δ ΚΟΣΕ κ Νίκος Σταθόπουλος φωτογραφήθηκε με τους γνωστούς θηροφύλακες που ανάλογα με τις συνθήκες τους  χρησιμοποιεί είτε ως …καρδερινοφύλακες,  είτε ως  τιμητικό άγημα σε πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος του.  Και όλα αυτά όταν οι κράχτες αντιλαλούν  σε ολόκληρη την …Αττικοβοιωτία.  Διαβάστε τι γράφει τοπική ιστοσελίδα του Χαϊδαρίου και βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Ν.Φ.

Λαθρέμποροι άγριας ζωής στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά… χίλια πουλιά κατασχέθηκαν σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, 24 Σεπτεμβρίου, στο παζάρι του Σχιστού. Δεν είναι η πρώτη φορά που επεμβαίνουν οι αρχές στο παράνομο αυτό εμπόριο, αλλά οι λαθρέμποροι συνεχίζουν απτόητοι.

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος άνδρες της Θηροφυλακής και του Δασαρχείου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου. Συνελήφθησαν έξι άτομα που προωθούσαν στην παράνομη αγορά άγρια πουλιά συντροφιάς, διαφόρων ειδών όπως φλώροι, καρδερίνες, γαλιάντρες, κοτσύφια, αετομάχοι, καλόγεροι, κεφαλάδες. Η μέση τιμή πώλησης ανά «κεφάλι» είναι πέντε ευρώ.

Στο αυτόφωρο

Οι δράστες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης μας και θα παραπεμφθούν για δίκη στο αυτόφωρο. Τα άγρια πουλιά και τα σύνεργα που χρησιμοποιούνταν για την αιχμαλώτισή τους (ξόβεργες, δίχτυα, κλουβιά και άλλα σύνεργα), κατασχέθηκαν.

Στην ελευθερία

Στο χώρο όπου μεταφέρθηκαν τα πουλιά, έξω από το Α.Τ. Χαϊδαρίου, παραβρέθηκε εκ μέρους του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, η κ. Μαρία Γανωτή. Όπως δήλωσε στο «Χαϊδάρι Σήμερα», ο σύλλογος θα διαπιστώσει ποια από αυτά τα πουλιά είναι σε θέση να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στη φύση και ποια χρειάζονται περίθαλψη.

Να προσθέσουμε πως από τη νομοθεσία απαγορεύεται η κατοχή, η σύλληψη και η πώληση πουλιών της άγριας πανίδας.

Πηγή: http://xaidarisimera.gr/


About the AuthorBack to Top ↑
  • Video της εβδομάδας