επικαιροτητα

Published on 25 Σεπτεμβρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Επί 46 μέρες προσπαθούσαμε να ενεργοποιήσουμε το δικαίωμά μας να εκδώσουμε άδεια θήρας στη Διεύθυνση Δασών Ζακύνθου

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζακύνθου σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών που διεξήχθησαν στις 09-07-2017 ψήφισαν 894 μέλη. (τα 100 παραπάνω που αναφέρονται ίσως να είναι αυτά τα οποία δεν είχαν το δικαίωμα ψήφου για αυτό και αναφέρετε ότι διεξήχθησαν νόμιμα οι εκλογές, γιατί ψήφισαν συνολικά 794 άτομα). Μην εκτίθεστε κύριοι δεν ζητήθηκαν ευθύνες από κανέναν τα στοιχεία όμως υπάρχουν. Η προσπάθεια που έγινε από τους «Κ.Κ.» η τους «δυσαρεστημένους» όπως αναφέρετε αξίζουν συγχαρητήρια αφού για 46 μέρες προσπαθούσαν να ενεργοποιήσουν το δικαίωμά τους να εκδώσουν άδεια θήρας στη Διεύθυνση Δασών Ζακύνθου. Καταφέρνοντας αυτό, σε προσωπική σελίδα σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης,  την 01/9/2017 και ώρα 18:32 δημοσιεύτηκε από  μέρους μας δημόσια και επώνυμα επώνυμα ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της Υ.Α. 159489 /1969/ 31/7/2017 ΦΕΚ 2809 έγινε έκδοση αδείας από μεμονωμένους η μη κυνηγούς στην Διεύθυνση Δασών. Αυτό επαναλαμβάνουμε έγινε με ονοματεπώνυμο και όχι ανώνυμα όπως αναφέρετε στο συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου. Πλέον σε ότι αφορά την εμπλοκή του κυνηγετικού Σκοπευτικού Συλλόγου Αμαλιάδος όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα η μόνη και μόνη εμπλοκή του ήταν στην εμπειρία του και στη βοήθεια του να πετύχουμε τη χαμηλότερη δυνατή τιμή σε ότι αφορά την ασφάλιση των κυνηγών (ομαδική) η οποία είναι υποχρεωτική. Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι ούτε 1 ευρώ δεν πηγαίνει στο ταμείο του συλλόγου αυτού, τα χρήματα που καταβάλλονται πηγαίνουν στην ασφαλιστική εταιρεία Interlife που δραστηριοποιείται πανελλαδικά και καταβάλλονται σε προσωπικό της τραπεζικό λογαριασμό. Στην αναφορά που γίνεται για την παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής (ιδιωτικής) στις 9 και 10/09/2017,  είναι αποκλειστικά και μόνο ευθύνη του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζακύνθου, αφού αυτός είναι άμεσα συνδεδεμένος με την ομοσπονδία, εμείς ουδεμία ανάμειξη είχαμε αφού δεν πληρώνουμε την συνδρομή μας προς αυτούς και αυτό προκύπτει και από την διαφορά των χρημάτων για την έκδοση αδείας θήρας.

Επίσης στη δελτίο τύπου που έκανε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζακύνθου στις 21/09/2017, στη διαδικασία έκδοσης άδειας θήρας από άλλους συλλόγους όπως αναφέρει και συγκεκριμένα από τον κυνηγετικό Σκοπευτικό Σύλλογο Αμαλιάδος θα πρέπει να γνωρίζει βάση της ιδιότητας του ότι, κανένας σύλλογος συνεργαζόμενος η μη με το υπουργείο δεν έχει την αρμοδιότητα και δυνατότητα για έκδοση αδείας θήρας κάτι το οποίο είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Δασών. (Εάν γνωρίζει  ο πρόεδρος κάτι καινούργιο καλό θα ήταν να μας ενημερώσει δημόσια)! Στη αναφορά που κάνει για την εξυπηρέτηση συμφερόντων από τον εν λόγω σύλλογο, αν γνωρίζει κάτι να το αναφέρει με συγκεκριμένα στοιχεία αλλιώς προσβάλει την αξιοπιστία του θεσμού τον οποίου εκπροσωπεί.

Τέλος στην αναφορά του Δ.Σ. του Συλλόγου Ζακύνθου για τις οικολογικές και αντικυνηγετικές οργανώσεις για το που πηγαίνουν τα χρήματα των κυνηγών, σας αναφέρουμε τα εξής: Το Πράσινο Ταμείο ιδρύθηκε το 2010 με το Ν.3889/2010. Σκοπός του πράσινου ταμείου είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος με την διαχειριστική, οικονομική, τεχνική και χρηματοπιστωτική υποστήριξη προγραμμάτων, μέτρων, παρεμβάσεων και ενεργειών που αποβλέπουν στην ανάδειξη της περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας και η εξυπηρέτηση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος μέσω της διοίκησης, διαχείρισης και αξιοποίησης των πόρων που προβλέπονται στα άρθρα 3 και 7 του ανωτέρω νόμου. Ενδεικτικά  αναφέρουμε τις δράσεις που αναφέρονται στο ΦΕΚ 2431/30-10-15 όπου με την υπ αριθ. 130774/3266 απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίθηκε η υπερωριακή εργασία για την υλοποίηση του ειδικού προγράμματος για την προστασία της άγριας πανίδας και εντάχθηκε στο Μέτρο 2 «Προστασία άγριας πανίδας και των βιοτόπων της» από την Δασική Υπηρεσία με χρηματοδότηση του από το πράσινο ταμείο.

Στους παρακάτω πίνακες φαίνονται το πού πάνε τα χρήματα των κυνηγών και από τις 2 ομοσπονδίες. Ο καθένας ας αναρωτηθεί και ας προβληματιστεί, σύμφωνα με τους παρακάτω πινάκες, το που πάνε τα χρήματα του τα οποία τα διαχειρίζεται η συνομοσπονδία και το τι έργα γίνονται για το καλό της κυνηγετικής κοινότητας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΤΟΠΙΚΗ ΑΔΕΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΔΕΙΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

64

84

114

ΕΦΟΡΙΑ

18

18

18

 

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΑΔΕΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΔΕΙΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

10

30€

60€

ΕΦΟΡΙΑ

18

18

18

Στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους μας εμπιστεύτηκαν κλείνοντας τα αυτιά τους στις σειρήνες και στα κακόβουλα σχόλια ορισμένων…. Η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί και θα κριθεί (από καλύτερους από εμάς) μέσα από το έργο μας….
Σας ευχαριστούμε……

Οι Κύριοι «Κ.Κ.»

Πηγή: http://ermisnews.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας