επικαιροτητα

Published on 27 Σεπτεμβρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Πόσοι κυνηγούν χωρίς να έχουν εκδώσει άδεια;

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Πετρόπουλος Φώτης και Χυτήρης Απόστολος με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Κ. Αχαΐας και Αιγίου, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στην περιοχή Μιχόι του Δήμου Δύμης, πραγματοποιώντας σχετικούς ελέγχους βρέθηκαν τρία άτομα τα οποία δεν κατείχαν την προβλεπόμενη άδεια θήρας. 
Επίσης, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ένα άτομο έφερε κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνα η οποία μπορούσε να δεχθεί περισσότερα των τριών φυσιγγίων.
Εναντίον των δύο ατόμων υπεβλήθη η σχετική μήνυση για παράνομη θήρα άνευ της προβλεπόμενης άδειας καθώς επίσης κατασχέθηκαν τα κυνηγετικά όπλα τύπου καραμπίνες και τα φυσίγγια, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Νόμου περί Θήρας.
Στο δε τρίτο άτομο υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για παράνομη θήρα άνευ της προβλεπόμενης άδειας, αλλά και για παράνομη θήρα με παραποιημένο κυνηγετικό όπλο το οποίο κατασχέθηκε, ενώ καθώς δεν ήταν της ιδιοκτησίας του, υπεβλήθη μήνυση και εναντίον του ιδιοκτήτη για παράνομη παραχώρηση κυνηγετικού όπλου σε άτομο μη εφοδιασμένο με άδεια θήρας, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Νόμου περί Θήρας και του Νόμου περί Όπλων.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας