Uncategorized

Published on 29 Σεπτεμβρίου, 2017 | by Kynoclub

0

ΗΧΗΤΙΚΟ: Με σταυρωμένα χέρια ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου μέχρι τη Γενική Συνέλευση

Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης ο Κυνηγετικός Σύλλογος  με θέμα την εξαφάνιση της πέρδικας. Στο Συμβούλιο παρευρέθηκαν πολλοί κυνηγοί, εγγεγραμμένοι στο Σύλλογο και μη. Προτάχθηκε έντονα από πολλούς η μείωση εξόδων, από 22 που έχουν οριστεί για φέτος σε 6, χωρίς όμως να ληφθεί κάποια απόφαση.

«Το Δ.Σ. αποφάσισε να γίνει Γενική Συνέλευση μελών και τα μέλη να αποφασίσουν για τα περαιτέρω. Έως ότου πραγματοποιηθεί η Συνέλευση δεν μπορούμε να βγάλουμε ανακοίνωση. Εξάλλου στη χθεσινή συγκέντρωση οι περισσότεροι κυνηγοί δεν ήταν μέλη του Συλλόγου», εξηγεί ο Γ. Μέννης, πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου.

Μέχρι το 2010 λειτουργούσε στη Χίο περδικοτροφείο, κάτι που, σύμφωνα με τον κ. Μεννή, ήταν παράνομο, αφού δεν διέθετε άδεια λειτουργίας. Οι λόγοι που έκλεισε ήταν πολλοί με βασικότερο αυτόν της νομιμότητας και έπειτα για οικονομικούς λόγους. «Ούτε η τσέπη των κυνηγών, ούτε του Συλλόγου άντεχε το περδικοτροφείο. Σήμερα μπορεί να μην υπάρχει στο νησί , αλλά πέρδικες παίρνουμε κάθε χρόνο από το περδικοτροφείο της Ομοσπονδίας», εξηγεί ο πρόεδρος.

Η σκέψη της επαναφοράς του περδικοτροφείου δεν υπάρχει στο μυαλό του προέδρου του Συλλόγου, κυρίως λόγω της αλλαγής των δεδομένων αλλά και της αύξησης τιμής της κυνηγετικής άδειας κατά 20 ευρώ.

Αναφορικά με τους άρπαγες, αλεπού και ατσίδα, δεν μπορεί να υπάρξει τρόπος αντιμετώπισης πέρα του κυνηγιού τους, που, επιτρέπεται σε όλη τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου.  «Η λέξη καταπολέμηση δεν υπάρχει. Δεν καταπολεμάς κανένα στοιχείο της φύσης. Αυτό που μπορούν να κάνουν οι κυνηγοί είναι να ακολουθήσουν τον νόμιμο τρόπο που είναι το κυνήγι των άρπαγων», καταλήγει ο κ. Μεννής.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας