επικαιροτητα

Published on 7 Οκτωβρίου, 2017 | by Kynoclub

0

«Βράζουν» οι κυνηγοί με τους ακτιβιστές της CABS – Ποιοι είναι και τι κάνουν στην Κύπρο (pics)

Ενοχλημένη από την δράση των ξένων ακτιβιστών της CABS εμφανίζεται  με ανακοίνωση της η Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής Κ.Ο.Κ.&Δ.Α.Ζ.

 

Οι κυνηγοί καταγγέλλουν την εν λόγο μη Κυβερνητική Οργάνωση που δραστηριοποιείται σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες κυρίως του ευρωπαϊκού Νότου και της Μέσης Ανατολής. «Οι κυνηγοί δεν μπορούν πλέον σε καμιά περίπτωση, να δεχθούν «ανθρώπους ανώνυμους από άλλες χώρες να εισέρχονται στην χώρα μας ως τουρίστες να κρύβονται πίσω από την ταμπέλα του ακτιβιστή να ξεθαρρεύουν τόσο πολύ και από φέτος για πρώτη φορά να ακούγονται και διαμαρτυρίες για παρενόχληση ακόμη και νόμιμων κυνηγών κατά την διάρκεια των κυνηγετικών τους εξορμήσεων κυνηγίου».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, δικαίωμα για ελέγχους, κατασχέσεις και καταγγελίες, «δικαίωμα έχουν να προβαίνουν μόνο η Αστυνομία Κύπρου και η Υπηρεσία Θήρας. Δυστυχώς το ποτήρι έχει ξεχειλίσει προ πολλού, η απόγνωση και η αγανάκτηση του κόσμου έχει φτάσει στα όρια της. Ο Κύπριος πολίτης εδώ και 57 χρόνια, μετά τους αγώνες των προγόνων μας έμαθε να ζει ελεύθερος και να αποδέχεται με κάθε σεβασμό την τήρηση του νόμου και τον έλεγχο από τα νόμιμα όργανα της τάξης».

Άλλαξαν τον ρόλο του Ουλαμού

Οι κυνηγοί ξεκαθαρίζουν στην ανακοίνωση τους πως είναι ανεπιφύλακτα ενάντια σε οποιανδήποτε παράνομη παγίδευση που έχει να κάνει με την άγρια ζωή στην Κύπρο.
Άλλωστε όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «είναι με δικές μας εισηγήσεις πριν κάποια χρόνια προς τους αρμοδίους Υπουργούς Δικαιοσύνης & Εσωτερικών που επιμείναμε στην πάγια θέση μας για δημιουργία Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας μέσα στο αστυνομικό σώμα».

Όπως αναφέρουν ωστόσο τον τελευταίο καιρό «οι αφόρητες πιέσεις από οργανώσεις ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ όπως οι CABS φαίνεται ότι έχουν αλλάξει τον ρόλο του Ουλαμού με κύριο στόχο την συνοδεία ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ που πολλές φορές προβαίνουν και σε πράξεις ενάντια στους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Οι κυνηγοί καταγγέλλουν την CABS πως εισέρχονται παράνομα σε ιδιωτικές περιφραγμένες η μη περιουσίες, κατάσχουν παράνομα μέσα σύλληψης,  προβαίνουν σε παρακολουθήσεις προσώπων σε ιδιωτικές περιουσίες είτε με Drones που είναι παράνομο, αλλά και με ένα σωρό άλλες μεθόδους.

«Ξεχείλισε το ποτήρι»

«Δυστυχώς το ποτήρι έχει ξεχειλίσει προ πολλού, η απόγνωση και η αγανάκτηση του κόσμου έχει φτάσει στα όρια της. Δεν μπορεί όμως να δεχθεί πλέον σε καμιά περίπτωση ανθρώπους ανώνυμους από άλλες χώρες να εισέρχονται στην χώρα μας ως τουρίστες να κρύβονται πίσω από την ταμπέλα του ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ να ξεθαρρεύουν τόσο πολύ και από φέτος για πρώτη φορά να ακούγονται και διαμαρτυρίες για παρενόχληση ακόμη και νόμιμων κυνηγών κατά την διάρκεια των κυνηγετικών τους εξορμήσεων κυνηγίου».

«Διερωτόμαστε εάν έχει ελέγξει κανείς ποτέ εάν οι συγκεκριμένοι ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ διαθέτουν καθαρό ποινικό μητρώο στην χώρα τους και ποιο είναι το παρελθόν και το ποιον τους. Διερωτόμαστε ακόμη έντονα ποιος είναι ο χρηματοδότης όλων αυτών των ανθρώπων οι οποίοι για αρκετούς μήνες διαμένουν σε ξενοδοχεία στον τόπο μας και διαφημίζουν ότι εργάζονται εθελοντικά. Θα ήταν αστείο να πιστέψει κάποιος πως δεν έχουν οικονομικά οφέλη και εάν έχουν ας μάθουν ότι έχουν υποχρέωση προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόσο αυτοί αλλά και οι εργοδότες τους σαν όλους τους εργαζόμενους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέρουν οι Κυνηγοί.

Ποια είναι η CABS

Η CABS είναι μια Επιτροπή κατά της σφαγής άγριων πτηνών που δρα όπου χρειαστεί για να προστατεύσει την άγρια ζωή σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στη σελίδα της στο Facebook. Ιδρύθηκε το 1975 και όπως φαίνεται με βάση τις αναρτήσεις της στα κοινωνικά δίκτυα η δράση της εστιάζεται στην Κύπρο, τη Μάλτα, την Νότια Ιταλία, τον Λίβανο και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.
Το διοικητικό συμβούλιο της οργάνωσης απαρτίζεται από 7 άτομα, όλα από τη Γερμανία. Ως πρόεδρος εμφανίζεται ο  Heinz Schwarze.
Σύμφωνα με τα στοιχεία βρίσκονται στη σελίδα της οργάνωσης όλες οι εκστρατείες, είναι εκστρατείες προστασίας των πτηνών και χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από δωρεές και επιχορηγήσεις από άλλες ενώσεις και ιδρύματα και κληρονομίες ενώ ξεκαθαρίζουν πως δεν παίρνουν χρήματα από επιχειρήσεις, βιομηχανίες ή άλλος δημόσιους πόρους.

Στην Κύπρο κατά καιρούς η CABS απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης κυρίως με βίντεο που δείχνουν τα μέλη της να δρουν κατά των λαθροθήρων στην Ελεύθερη Αμμόχωστο κοντά στις Βρετανικές Βάσεις. Μέλη της έχουν καταγγείλει την Κύπρο, μιλώντας σε ξένα δίκτυα για τα υψηλά επίπεδα λαθροθηρίας ενώ τα προσκάλεσαν στην Κύπρο για να γυρίσουν ντοκιμαντέρ κατά της λαθροθηρίας.

Πηγή: http://www.reporter.com.cy


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας