ειπαν

Published on October 10th, 2017 | by Kynoclub

0

Η καυστική απάντηση του γουρουνοκυνηγού στους ΄΄τσιφλικάτους΄΄ τοπικιστές των Ιωαννίνων…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠΑΤΖΙΔΗΣ (κυνηγός αγριόχοιρων & αρθρογράφος σχετικών θεμάτων)

Έγραψε στο facebook σχολιάζοντας τον τοπικισμό που επικρατεί στα κυνηγοτόπια των Ιωαννίνων

΄΄Τοπικίστικα φαινόμενα περιορισμένων μυαλών που νομίζουν ότι ζουν σε εποχές Φεουδαρχίας. 
Κύριοι, επειδή μάθατε το γουρουνοκυνήγι κάπως αργά, και νομίσατε ότι αναδειχθήκατε μέσω αυτού στην προσωπική σας αφάνεια, κατανοήστε ότι το θήραμα είναι δημόσιο αγαθό. Ανήκει ακόμη και στην γριούλα που περιμένει τη σύνταξη στη πλατεία στο ρολόι.
Τα δε βουνά, ανήκουν σε όλους…κι αν νομίζετε ότι διεκδικείτε το ”τσιφλικάτικο” είστε πολύ γελασμένοι.
Όσο για την έκφραση του ”να μη ξαναπεράσεις στο μέρος ΜΑΣ ” θα σας απαντήσω αναλόγως….με τα ”επιχειρήματα” του επιπέδου σας….
”Να μη ξαναπατήσετε κι εσείς στη πόλη των Ιωαννίνων για τα ψώνια σας, να μην ξαναγαμήσετε την πουτάνα του οίκου ανοχής μας, να μην ξανα-επισκεφτείτε το νοσοκομείο μας, αλλά και να μην ξανα-οδηγήσετε το αυτοκίνητό σας στους δρόμους της πόλης μας”.
Λυπάμαι για το καταντιό σας, κι όπου στη παρέα σας επικρατεί άτομο θεσμικό που εκπροσωπεί τους κυνηγούς.
Εις το επανιδείν….΄΄

ΣΧΟΛΙΑ:

Αθανάσιος Υφαντής Τέτοιους τούς γράφεις κανονικά η τους φτεινης

Νίκος Μηλιώνης Θα σε μεγαλώσουν με αυτά που λες Γιάννη

Baggelis Mpoutzas Γιατί Γιαννης πέφτεις στο επίπεδο τον κύριον αυτόν και χαλας την μέρα σου λες και θα το καταλάβουν

Απόστολος Λέττας Ούτε η τρίχα από το γουρούνι γίνετε μετάξι ούτε ο χωριάτης μπαίνει σε τάξη …. που έλεγε ένας παππούς !!!!

Κωνσταντίνος Τσίπρας Φαντάσου εμείς που ερχόμαστε για κυνήγι από Αθήνα….

Σωτηριος Σακαβιτσης Επειδή πλέον έχεις γίνει ο άνθρωπος ή ένας από τους ανθρώπους των γουρουνοκυνηγών της Ελλάδας Γιάννη, γίνε συγκεκριμένος ή λέγοντας τη μικρή σου ιστορία…

Giannis Ampatzidis Γνωρίζεις πολύ καλά Σωτηριος…όπως και πολλοί ακόμα, ότι προτιμώ να αδικηθώ παρά να αδικήσω. Μέσα από την δραστηριότητα του κυνηγιού, τόσα χρόνια, έχω κάνει πάμπολλους φίλους, κάθε κοινωνικής τάξης, όπως όλοι μας πιστεύω. Δεν ενοχλήσαμε σαν παρέα ποτέ… Μείναμε στο τόπο μας, στην ακριτική περιοχή της Λάβδανης, είτε είχε θηράματα είτε όχι, ακόμη κι όταν κάηκε κι έγινε αποκαίδια. 
Τα τελευταία πέντε χρόνια, όπως γνωρίζεις, πηγαίνουμε και κάποιες ημέρες στο Ασπροχώρι, εκεί όπου είχε την παρέα ο Νάσος (Μπέλλος). Αυτός ο οποίος έμαθε πολλούς στην περιοχή τη λέξη ”γουρούνι” και δίδαξε το κυνήγι του στην ευρύτερη περιοχή. Αυτός και ο πατέρας του (μπάρμπα Νίκος) , επέλεξε να κυνηγούν μαζί μας, σε περιορισμένο μέρος απ’ ότι κυνηγούσαν πρότερα, γύρω από το σπίτι τους. 
Άλλωστε, πριν από 18 χρόνια κυνηγούσαμε εκεί κοντά ως καλεσμένοι, από τους σημερινούς τοπικούς, αφού οι οργανωμένες παρέες (εκεί ήσαν απειροελάχιστες.
Βέβαια, η μόδα μετέπειτα οδήγησε πολλούς στο να επιζητούν ΄’ανεξαρτησίες και τσιφλίκια , κάνοντας κι αυτοί τη δική τους παντιέρα. Σεβαστό βέβαια και καθόλα αποδεκτό    

Tasos Tsilikis Giannis Ampatzidis δυστυχώς αυτά είναι φαινόμενο που ζούμε οι υπόλοιποι κυνηγοί ,χρόνια τώρα ,από την πλειοψηφία των γουρουνοκυνηγων ….. με την δικαιολογία ότι μοιράσαμε τα μέρη με τις άλλες παρέες κτλ και αν κυνηγήσουμε λαγό η μπεκάτσες κτλ μέσα τους χαλάμε τις παγανες …..φαινόμενα αρρώστα αν σκεφτείς ότι όλα είναι όλους με βάσει κάποιους άγραφους κανόνες που παρά πολλοί εδώ μέσα υποστηρίζουν αλλά μόνο όσα συμφέρουν ……….οποίος πάει πρώτος πιάνει το μέρος νομίζω ;;;

Giannis Ampatzidis Γνωρίζεις πολύ καλά Σωτηριος…όπως και πολλοί ακόμα, ότι προτιμώ να αδικηθώ παρά να αδικήσω. Μέσα από την δραστηριότητα του κυνηγιού, τόσα χρόνια, έχω κάνει πάμπολλους φίλους, κάθε κοινωνικής τάξης, όπως όλοι μας πιστεύω. Δεν ενοχλήσαμε σαν παρέα ποτέ και κανέναν. Μείναμε στο τόπο μας, στην ακριτική περιοχή της Λάβδανης, είτε είχε θηράματα είτε όχι, ακόμη κι όταν κάηκε κι έγινε αποκαίδια.
Τα τελευταία πέντε χρόνια, όπως γνωρίζεις, πηγαίνουμε και κάποιες ημέρες στο Ασπροχώρι, εκεί όπου είχε την παρέα ο Νάσος (Μπέλλος). Αυτός ο οποίος έμαθε πολλούς στην περιοχή τη λέξη ”γουρούνι” και δίδαξε το κυνήγι του στην ευρύτερη περιοχή. Αυτός και ο πατέρας του (μπάρμπα Νίκος) , επέλεξε να κυνηγούν μαζί μας, σε περιορισμένο μέρος απ’ ότι κυνηγούσαν πρότερα, γύρω από το σπίτι τους.
Άλλωστε, πριν από 18 χρόνια κυνηγούσαμε εκεί κοντά ως καλεσμένοι, από τους σημερινούς τοπικούς, αφού οι οργανωμένες παρέες (εκεί ήσαν απειροελάχιστες.
Βέβαια, η μόδα μετέπειτα οδήγησε πολλούς στο να επιζητούν ΄’ανεξαρτησίες” και αρχηγιλίκια , κάνοντας κι αυτοί τη δική τους παντιέρα. Σεβαστό βέβαια και καθόλα αποδεκτό.
Το Σάββατο, τουφεκίσαμε ένα γουρούνι στα σύνορα μεταξύ Ασπροχώρι-Τσερίτισανα . Το γουρούνι πέρασε στα εδάφη των ‘απέναντι’. Αφού πιάσαμε το σκυλί μας που το καταδίωκε, υποθέσαμε (βάσει την κρίση του καρτεριού) ότι το γουρούνι μπορεί και να είναι τραυματισμένο, ή και να έχει πέσει μερικά μέτρα πιο πέρα. Σύνηθες φαινόμενο αυτό, στη φύση αυτού του κυνηγιού.
Αποφασίσαμε να στείλουμε ένα σκυλί από εκεί και μετά να μη πάει χαμένο το γουρούνι (εάν είναι πεσμένο).
Ειδοποιήσαμε τηλεφωνικώς την διπλανή παρέα ….τον Αρχηγό θα μου πεις;;; Δεν ξέρω…είναι κι αυτοί σαν τη Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα κόμματα που διεκδικούν πολλοί το Αρχι(δι)γιλίκι, ότι..”παιδιά…έτσι κι έτσι”…
Κι εδώ είναι η πλάκα…
Οι κύριοι…αφού το ΙΔΙΟ πρωί πέρασαν στη δική μας παγάνα μέσα, βάσει τη δική μας κατάφαση (αφού κυνηγούσαν δικά τους γουρούνια) μας απάντησαν ως εξής: Nα τα μαζέψετε και να φύγετε από δω….να μη ξανα-περάσετε στο μέρος μας”.
Άκουσον -άκουσον!
Μας έκλεισαν και το δρόμο με το αυτοκίνητο, ώστε να φοβηθώ!!! χα χα…Ακούς μπάρμπα….! Τσιφλίκια και οι δρόμοι!
Βέβαια, το μετάνιωσαν μετά…και καλύτερα να μην επεκταθώ περισσότερο.
Προειδοποιώ όμως (και βλέπουν κάποιοι εξ αυτών εδώ μέσα)….να μη πάθει από δω κι έπειτα κάτι κανείς σκύλος μου…από την θρασυδειλία τους!
Εκεί μετά θα δεις γλέντια…

δειτε: Προκλητικοί γουρουνοκυνηγοί ζημιώνουν συνολικά το κυνήγι…


About the AuthorBack to Top ↑
  • Video της εβδομάδας