κόσμος

Published on 10 Οκτωβρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Κατάρρευση κυνηγετικών αδειών και στην Ιταλία!

κείμενο φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

Μόλις 400.000 ιταλοί έχουν εκδώσει άδεια, για την νέα κυνηγετική περίοδο, σύμφωνα με τον διευθυντή κυνηγετικού περιοδικού κ. Marco Baziolo. Η κατάρρευση έχει πολλές αιτίες με κυριότερη, όπως σημειώνει ο έμπειρος δημοσιογράφος, την περιθωριοποίηση του κυνηγίου και των κυνηγών στην ιταλική κοινωνία.  Μια ακόμα σημαντική αιτία είναι το υψηλό κόστος των κυνηγετικών εξορμήσεων και του κυνηγίου γενικότερα. Παράλληλα η άνοδος του κινήματος των animalista και των ΄΄οικολόγων΄΄ δημιουργεί αρνητικό κλίμα για την είσοδο νέων στην κυνηγετική δραστηριότητα.

Ανάλογο είναι το δημογραφικό πρόβλημα των κυνηγών της Γερμανίας. Σε μια χώρα με 80.000.000 πολίτες  οι κυνηγοί ανέρχονται μόλις σε 250.000. Όμως εκεί το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το υψηλό κόστος κυνηγίου και όχι ο αντικυνηγετισμός.  Άλλωστε η Γερμανία έχει προσφέρει πολλά στην παγκόσμια  κυνηγετική κοινότητα.  Αρκεί να θυμηθούμε τα Κούρτσχααρ, τα Ντράτχααρ  πολλές ακόμα κυνηγετικές φυλές και δεκάδες εμπορικά σήματα σε όπλα, φυσίγγια και κυνηγετικά αξεσουάρ. Ακόμα και η μεγαλύτερη κυνηγετική έκθεση του κόσμου,  η IWA, διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Νυρεμβέργη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από 15 χρόνια οι Ιταλοί κυνηγοί ξεπερνούσαν το ένα εκατομμύριο ενώ σήμερα, όπως προαναφέρθηκε, απέμειναν μόλις 400.000! Αυτή η συρρίκνωση έχει ως αποτέλεσμα την στροφή των ιταλικών εταιρειών που παράγουν κυνηγετικά όπλα και αξεσουάρ στις εξαγωγές. Αυτονόητο είναι  ότι εξ αιτίας  της μείωσης των κυνηγών παρατηρείται υπερπροσφορά μεταχειρισμένων όπλων που επηρεάζει τα μέγιστα τις πωλήσεις των καινούργιων. Ενα φαινόμενο που παρατηρούμε και στην χώρα μας. Οι ευκαιρίες καλομεταχειρισμένων όπλων σε ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές είναι πλέον πάμπολλες.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας