επικαιροτητα

Published on 10 Οκτωβρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Ο κ Αγγελέτος ξαναχτυπά με προσφυγή στο ΣτΕ κατά της ρυθμιστικής για το κυνήγι.

Μετά από τέσσερα χρόνια η Ζωοφιλική Οικολογική Ένωση Ελλάδος  της οποίας ηγείται ο γνωστός δικηγόρος κ Άγγελος Αγγελέτος επανέρχεται στην γνωστή αντικυνηγετική της τακτική. Ζητά με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που καθορίζει το χρόνο της κυνηγετικής περιόδου. 2017-2018

Στην προσφυγή της η Ένωση υποστηρίζει ότι η επίμαχη απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος (31.7.2017) είναι αντίθετη τόσο σε διεθνείς συμβάσεις, το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία, όσο και στις αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΣτΕ.

Μάλιστα, κάνει λόγο για «μεθοδευμένη κίνησή που εξουδετερώνει» τις δεκάδες προηγούμενες αποφάσεις του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που καθόριζαν τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορεί να επιτρέπεται το κυνήγι.

Όπως επισημαίνεται στην προσφυγή, ουδέποτε ζητήθηκε η άποψη των εμπλεκόμενων φορέων, όπως απαιτεί η νομοθεσία. Επιπλέον, τονίζεται πως δεν συντάχθηκε η απαιτούμενη επιστημονική μελέτη για κάθε ένα από τα θηρεύσιμα είδη, αλλά και το χρόνο της κυνηγητικής περιόδου, προκειμένου να μην επηρεάζεται η αναπαραγωγή των προστατευομένων αλλά και των θηρεύσιμων ειδών.

δειτε: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Αγγελέτος – Θα μηνύσω Υπουργούς!!!

δειτε: Στο ΣτΕ η Ζωοφιλική Οικολογική Ένωση Ελλάδος για την κυνηγετική περίοδο

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας