επικαιροτητα

Published on 15 Οκτωβρίου, 2017 | by Kynoclub

1

Αντιπρόεδρος κυνηγετικού συλλόγου Θράκης κατηγορείται για “παραποίηση όπλου”

Δήμος Μπακιρτζάκης

Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ για μια ακόμη φορά αποδεικνύουν ότι δεν χαρίζονται σε κανέναν. Το πρωί της Κυριακής σε έλεγχο που έγινε σε περιοχή της Θράκης βρέθηκε αντιπρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου να έχει καραμπίνα με επτά φυσίγγια. Κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο, η άδεια θήρας και η υπόθεση θα ακολουθήσει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές είναι ότι η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή μπορεί να πληρώνεται από τους κυνηγούς αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα μείνουν στο απυρόβλητο τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των κυνηγετικών συλλόγων.

Πρόκειται για αντιπρόεδρο Κυνηγετικού Συλλόγου Θράκης και η σύλληψη του αποτελεί την απόδειξη ότι οι θηροφύλακες κάνουν τη δουλειά τους αμερόληπτα, όπως υπογράμμισε μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5 fm, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής Παναγιώτης Καραφύλλης.

Για την ιστορία, ο κος Καραφύλλης εξήγησε ότι ανεξάρτητα από το πόσα φυσίγγια χωράει η καραμπίνα του κυνηγού, αυτός “είναι υποχρεωμένος να κυνηγά με τρία και για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να προσαρμόζει στο όπλο του τον λεγόμενο μειωτήρα”.

Τα τρία φυσίγγια ισχύουν για όλα τα θηράματα, ενώ ο συλληφθείς έριξε επτά συνεχόμενες τουφεκιές, όπως παρατήρησαν οι θηροφύλακες και το παράπτωμα του λέγεται “παραποίηση όπλου” σύμφωνα με τον κο Καραφύλλη, ο οποίος εκτίμησε ότι “δεν θα τη βγάλει καθαρή στο δικαστήριο ο συλληφθείς” εννοώντας προφανώς ότι ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι βαρύς.

Όπως και να ‘χει πάντως, ο επίλογος της ιστορίας θα γραφεί στο Δικαστήριο, ενόσω οι κυνηγοί ανά την Ροδόπη, αλλά και ανά την Ελλάδα είναι ακροβολισμένοι σε πλαγιές και περάσματα καθώς βρισκόμαστε στην πλήρη ανάπτυξη της κυνηγετικής περιόδου – δηλαδή στην περίοδο κατά την οποία επιτρέπεται το κυνήγι όλων των θηραμάτων.

Εν τέλει, ο κος Καραφύλλης ενημέρωσε ότι τα θηράματα φέτος τελούν εν αφθονία μεταφέροντας μαρτυρίες άλλων κυνηγών που κάνουν λόγο για πολυπληθή κοπάδια αγριόχοιρων καθώς και πολλοί λαγοί τόσο στα πεδινά και στα ορεινά.

Το μόνο από το οποίο πρέπει να προφυλάσσονται οι κυνηγοί -κατά τον κο Καραφύλλη- είναι τα “υβρίδια” λύκων που κυκλοφορούν στη Ροδόπη και τα οποία -σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του κου Καραφύλλη- παρουσιάζουν ιδιαιτέρως επιθετική συμπεριφορά τόσο σε ανθρώπους όσο και σε ζώα και η συμπεριφορά τους είναι εντελώς αντίθετη από του λύκου, ο οποίος συνήθως αποφεύγει να συναναστραφεί τον άνθρωπο.

Πηγή: http://www.xronos.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας