θηροφυλακή

Published on 18 Οκτωβρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Οι νυχτολαθροθήρες το έβαλαν στα πόδια παρατώντας πίσω αυτοκίνητο και προβολείς

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Θεοδωρακόπουλος Χρήστος, Καρπούζος Ιωάννης και Κοντογιώργης Σωτήριος, αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες για παράνομη θήρα λαγού το βράδυ μετέβηκαν στην περιοχή του Τ.Δ. Άρμπουνα Κλειτορίας του Δήμου Καλαβρύτων όπου εντόπισαν περί ώρας 23:00 ένα όχημα να κινείται σε δασική έκταση κάνοντας χρήση προβολέα, φωτίζοντας δεξιά και αριστερά μέσα στο δάσος αλλά και σε χωράφια.
Μετά από λίγο ακούστηκαν τρεις (3) πυροβολισμοί και οι Θηροφύλακες παρακολουθώντας τις κινήσεις του οχήματος προσπάθησαν να το προσεγγίσουν δίχως να γίνουν αντιληπτοί, καθώς κατευθυνόταν προς το χωριό Άρμπουνα.
Στο σήμα που έγινε από τους Θηροφύλακες, δύο άτομα τα οποία βρίσκονταν επάνω στην καρότσα του αγροτικού οχήματος, πήδηξαν από αυτή, πριν ακόμα σταματήσει για τον προβλεπόμενο έλεγχο, παίρνοντας μαζί τους έναν λαγό, ένα κυνηγετικό όπλο αλλά και έναν προβολέα και τράπηκαν σε φυγή τρέχοντας μέσα στο σκοτάδι προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ο οδηγός του οχήματος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για αυτούς που πήδηξαν από το αυτοκίνητό του αλλά μόλις οι Θηροφύλακες του ανάφεραν ότι θα προβούν στην αυτόφωρη διαδικασία αμέσως τράπηκε και αυτός σε φυγή παίρνοντας μαζί του τα κλειδιά του οχήματος.
Εντός του οχήματος βρέθηκε ένας ακόμα φορητός προβολέας χειρός μεγάλης ισχύος, μία φυσιγγιοθήκη με τρία φυσίγγια και ένα κινητό τηλέφωνο που το καλούσε επίμονα κάποιο άτομο. Στην περιοχή κατέφθασε κλιμάκιο του Α.Τ. Κλειτορίας για συνδρομή, όπου παρουσία των αστυνομικών οργάνων κατασχέθηκε ο προβολέας, η φυσιγγιοθήκη και τα φυσίγγια, ενώ υπεβλήθη η σχετική μήνυση στο Δασαρχείο Καλαβρύτων.

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας