επικαιροτητα

Published on 21 Οκτωβρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Ευλογιά του προβάτου στη Λέσβο: Πρώτες οδηγίες προς τους κυνηγούς

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως και σήμερα έχουμε στη Λέσβο δώδεκα (12) επιβεβαιωμένες εστίες ευλογιάς του προβάτου σε εκτροφές των Δημοτικών Ενοτήτων Αγίας Παρασκευής και Μανταμάδου. Ο ιός μεταδίδεται εύκολα είτε άμεσα (από μολυσμένα ζώα) είτε έμμεσα (από μεταφορά υποπροϊόντων, μεταχειρισμένων αντικειμένων, ρόδες αυτοκινήτων, κ.α.). Η νόσος έχει επεκταθεί. Για το λόγο αυτό έχει απαγορευθεί η μεταφορά αιγοπροβάτων καθώς και υποπροϊόντων αυτών σε όλο το νησί.

Έπειτα από την ενημέρωση που είχε η Ομοσπονδία μας από την «Επιτροπή για την αντιμετώπιση της ευλογιάς του προβάτου» εχθές (19/10/2017) στο κτίριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, δόθηκαν από τους κτηνιάτρους, κάποιες οδηγίες για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουμε κατά τις εξόδους μας στην ύπαιθρο.

  1. Να αποφεύγονται τα πεδία που βρίσκονται κοντά σε εκτροφές αιγοπροβάτων.
  2. Να επιτηρούνται τα σκυλιά, στο μέτρο του δυνατού, για να αποτραπεί η επαφή τους με τυχόν νεκρά αιγοπρόβατα πεταμένα στην ύπαιθρο.
  3. Να ενημερώνονται άμεσα οι αρμόδιες Κτηνιατρικές Αρχές, σε κάθε περίπτωση που παρατηρηθεί ή υπάρχει πληροφορία για υπόνοια ευλογιάς. Τα τηλέφωνα της Δ/νσης Κτηνιατρικής Λέσβου είναι 2251042236 και 2251047427.

Τις επόμενες ημέρες, άμεσα, θα υπάρξει έγγραφο με λεπτομερείς οδηγίες και πληροφορίες από την αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία καθώς και χάρτης ο οποίος θα διευκολύνει την κατανόηση των σημείων για την αποφυγή αυτών.

http://www.bkoa.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας