θηροφυλακή

Published on 25 Οκτωβρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Πονηροί κυνηγούσαν τσίχλες με ηχομιμητικές συσκευές ενώ αρνήθηκαν να παραδώσουν άδειες και όπλα.

Tην Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Γιαννακόπουλος Γεώργιος και Μπάκας Βασίλειος με περιοχή ευθύνης τους κυνηγετικούς συλλόγους Μεσσήνης και Χαροκοπιού αντίστοιχα, σε συνεργασία με τον Δασοφύλακα του Δασονομείου Μεσσήνης Κανελλόπουλο Παναγιώτη κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στην θέση «Κουρτόραχη» περιοχή οικισμού Ριζόμυλου Τ.Κ. Καρποφόρας Δήμου Μεσσήνης, ύστερα από παρακολούθηση διαπίστωσαν ότι ακούγονταν ηχομιμητικές συσκευές προσέλκυσης πτερωτών θηραμάτων (τσίχλες), ενώ παράλληλα ακούγονταν και πολλές ντουφεκιές.
Κατευθυνόμενοι προς το σημείο που προέρχονταν οι ντουφεκιές και ο ήχος από την ηχομιμητική συσκευή (κράχτης) εντόπισαν τρία άτομα να ασκούν θήρα. Ο ένας εξ αυτών μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία τους πήρε την ηχομιμητική συσκευή και τράπηκε σε φυγή. Καθότι τα εν λόγω άτομα ασκούσαν θήρα σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους αλλά και το γεγονός ότι αμέσως μετά την διαφυγή του τρίτου σταμάτησε και ο ήχος από τον κράχτη τον οποίο είχε πάρει μαζί του, ήταν σαφές ότι τα δύο άτομα συμμετείχαν στην παράνομη θήρα με την χρήση ηχομιμητικής συσκευής.
Κατά τον έλεγχο δε αρνήθηκαν να παραδώσουν τα κυνηγετικά τους όπλα, τα φυσίγγια και τις άδειες θήρας.
Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον τους για παράνομη θήρα με την χρήση ηχομιμητικής συσκευής προσέλκυσης πτηνών καθώς επίσης για άρνηση ελέγχου, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά επτά (7) τσίχλες όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας και του Ποινικού Κώδικα.

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας