επικαιροτητα

Published on 27 Οκτωβρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Κύπρος: Κυνηγοί μην φοράτε ρούχα παραλλαγής γιατί κινδυνεύατε να σας πυροβολήσουν ως …στρατιωτικούς!

Σε τροχιά επίλυσης μπαίνουν σημαντικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κυνηγοί μετά από συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με αντιπροσωπεία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Γιατρός είπε πως η συζήτηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ήταν η πιο παραγωγική που έχει γίνει ποτέ αλλά και η πιο μεγάλη σε έκταση και βάθος.

Όπως σημείωσε, πολλά κυνηγετικά προβλήματα οδεύουν προς επίλυση, αναβαθμίζονται μέσα στα επόμενα χρόνια οι βιότοποι ώστε να υπάρξουν καλύτερες ημέρες για το κυνήγι, ενώ αναβαθμίζεται και η Ομοσπονδία με τη δυνατότητα να καταστεί ενεργό μέλος της Πανευρωπαϊκής Οργάνωσης Κυνηγών FEIS, της οργάνωσης OPMPO που προβαίνει σε καταμέτρηση θηραμάτων, και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Κυνηγών CIC. «Ήταν μια πάρα πολύ καλή συνάντηση η οποία θα φέρει πολύ καλύτερες ημέρες για τον κάθε κυνηγό», είπε.

Ερωτηθείς για τα σημαντικότερα προβλήματα που οδεύουν προς επίλυση, ο κ. Γιατρός είπε πως σε άμεση τροχιά υλοποίησης μπαίνουν κάποιες πρόνοιες του πρόσφατα Νόμου Περί Αγρίων Θηραμάτων που ψηφίστηκε πρόσφατα. Όπως είπε επίσης, πιθανότητα πριν τις έναρξη της κυνηγετικής θα γίνει κατορθωτό να διορθωθούν κάποια ζητήματα που θεωρούν οι κυνηγοί λάθος, όπως η αλλαγή του επιτρεπόμενου αριθμού σκύλων που μπορεί να έχει μαζί του κάθε κυνηγός από δύο σε τέσσερις, η διαγραφή του τέλους των 20 ευρώ για την άσκηση των κυνηγετικών σκύλων και η ρύθμιση κάποιων άλλων θεμάτων που αφορούν κάποια είδη πτηνών και θηραμάτων.

ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Απαγορεύεται αυστηρά το κυνήγι στη νεκρή ζώνη
Με αφορμή την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου στις 5 Νοεμβρίου, η Ειρηνευτική Δύναμη των ΗΕ στην Κύπρο υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται αυστηρά το κυνήγι στη νεκρή ζώνη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με την είσοδο στη νεκρή ζώνη για οποιεσδήποτε κυνηγετικές δραστηριότητες «ελλοχεύει ο κίνδυνος για πρόκληση πυροβολισμών από την μια ή την άλλη των αντιτιθέμενων δυνάμεων και είναι ως εκ τούτου επικίνδυνη και ανεύθυνη» πράξη.

Αναφέρεται επίσης ότι οι κυνηγοί που φέρουν στολή παραλλαγής ή κουβαλούν οπλισμό μπορούν εύκολα να εκληφθούν λανθασμένα ως στρατιώτες. Η εκπυρσοκρότηση όπλου στην περιοχή μεταξύ των γραμμών κατάπαυσης του πυρός προκαλεί ένταση, καθώς οι στρατιώτες που βρίσκονται σε υπηρεσία δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν άμεσα την προέλευση του πυροβολισμού και μπορεί να νιώθουν υποχρεωμένοι να αντιδράσουν, προστίθεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο παρελθόν κάποιοι κυνηγοί με έμφορτα όπλα αποδείχθηκε ότι αποτελούν κίνδυνο για τους άλλους, για τα μέλη κοντινών χωριών και για την περίπολο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στη νεκρή ζώνη.

Όσοι αποτελούν κίνδυνο ή επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά προς το προσωπικό της ειρηνευτικής δύναμης και προς άλλους θα καταγγέλλονται άμεσα στις αρμόδιες αστυνομικές ή δικαστικές αρχές για να διωχθούν σύμφωνα με τον νόμο, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας