επικαιροτητα

Published on 2 Νοεμβρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Χίος: Κυνηγετικός εμφύλιος για την πέρδικα

Σε απλή διατύπωση απόψεων για τη διαχείριση του θηράματος της πέρδικας εξαντλήθηκε η προ ημερών Γ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Χίου, με τους κυνηγούς να ανταλλάσσουν βολές για το ποιος τελικά ευθύνεται για τον μειωμένο αριθμό των περδίκων στο νησί.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν ιδιαίτερα μετά την παρέμβαση των κυνηγών που έχουν εκδώσει κυνηγετική άδεια από το Δασαρχείο, τους οποίους αρνείται να αναγνωρίσει ως μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου ο πρόεδρος του, Γιάννης Μεννής.

«Δυστυχώς αυτό που έγινε στη Γ.Σ. δεν έχει προηγούμενο. Το προεδρείο, που ήταν παράνομο αφού δεν εκλέχθηκε, παράτησε τους κυνηγούς και αποχώρησε. Δυστυχώς η διοίκηση του Κυνηγετικού Συλλόγου αρνείται να μας αναγνωρίσει ως μέλη ενάντια σε κάθε λογική. Θα πρέπει να κατανοήσουν ότι τον νόμο τον ερμηνεύουν οι δικαστές και οι δικηγόροι και όχι ο καθένας μας», ανέφερε στον «π» ο Κ. Τριανταφυλλάκης.

«Ζητάμε διαχείριση του θηράματος»

Το αίτημα των κυνηγών που έχουν άδεια από το Δασαρχείο είναι η διαχείριση του θηράματος της πέρδικας. «Το πώς το διαχειρίστηκαν τα 4 τελευταία χρόνια είναι παντελώς απαράδεκτο. Έπρεπε να έχουν δώσει τόπο και χρόνο στα άγρια θηράματα. Πρέπει να δούμε τι φταίει για τη μείωση του αριθμού τους. Η λογική της διοίκησης του Κυνηγετικού Συλλόγου ότι όσο κυνηγάμε το θήραμα τόσο αυτό αντιπαρέρχεται τις δυσκολίες και τα εμπόδια και επιβιώνει καλύτερα είναι αβάσιμη. Εδώ και καιρό λέμε ότι αυτή η λογική θα έχει αντίκτυπο και σε άλλα θηράματα όπως ο λαγός, τα ορτύκια και οι τσίχλες», επεσήμανε ο κ. Τριανταφυλλάκης.

Δεν αποφασίζει η Γ.Σ. για την πέρδικα

Στο αντίποδα ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου, Γ. Μεννής, σημείωσε ότι δεν είναι στα χέρια της εκάστοτε Γενικής Συνέλευσης να αποφασίσει για τις εξόδους της πέρδικας. «Αυτοί οι κύριοι αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η Γ.Σ. δεν μπορεί να αλλάξει την απόφαση του υπουργού. Κάθε χρόνο δεν κάνουμε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτά που λένε οι οδηγοί των Ομοσπονδιών. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να φέρουμε θηραματολόγο, να μας πει τι να κάνουμε, στη συνέχεια το Δ.Σ. του Συλλόγου να καταθέσει την πρότασή του στην Ομοσπονδία και μετά οι προτάσεις να υιοθετηθούν μέσω της ρυθμιστικής αρχής», εξήγησε ο κ. Μεννής, υπογραμμίζοντας ότι οι κυνηγοί δεν μπορεί να είναι ειδικοί στο ζήτημα της διαχείρισης των θηραμάτων.

Κυνηγοί αλλά όχι μέλη

Αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με όσους κυνηγούς έχουν εκδώσει άδεια από το Δασαρχείο ο Γ. Μεννής τόνισε ότι από τη διοίκηση του Συλλόγου αντιμετωπίζονται ως κυνηγοί αλλά όχι ως μέλη. «Δεν τους πίεσε κανείς να βγάλουν άδεια στο Δασαρχείο. Το ποιος είναι μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου το λέει ξεκάθαρα το καταστατικό μας. Δεν το λέω ούτε εγώ, ούτε αυτοί», δήλωσε.

Κλείνοντας ο κ. Μεννής ανέφερε ότι το πρόβλημα του μειωμένου πληθυσμού της πέρδικας δεν  παρουσιάζεται μόνο στη Χίο. «Υπάρχει γενικά πρόβλημα. Δεν ήταν μία καλή χρονιά. Τα πουλιά δεν γεννάνε κάθε χρόνο το ίδιο και αυτό είναι λογικό», κατέληξε ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου «Άρτεμις».


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας