αυτοκινητα

Published on 13 Νοεμβρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Το …κυνηγετικό BMW X2

Λίγες μέρες μετά την επίσημη αποκάλυψη της ΒMW X2, ανεξάρτητος σχεδιαστής δίνει τη δική του διάσταση σχετικά με την pick up έκδοση του γερμανικού μοντέλου.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Η δραστηριοποίηση της Mercedes στην κατηγορία των Pick Up με τη νέα X-Class έχει «θορυβήσει» τους υπόλοιπους premium κατασκευαστές και έτσι ενδέχεται μέσα στα επόμενα χρόνια να δούμε αντίστοιχα μοντέλα. Μέχρι τότε αρκετοί είναι οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές που παρουσιάζουν τις δικές τους προτάσεις, με πολλές από αυτές να παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Μεταξύ αυτών, σήμερα, βλέπουμε και την pick up έκδοση της νέας BMW X2. Από τη μοναδική εικόνα που έχουμε στη διάθεσή μας, το αμάξωμα διατηρεί τον δυναμικό του χαρακτήρα στο σύνολό του. Θετικά σχόλια αποσπά το τελείωμα της οροφής της 4θυρης καμπίνας, πίσω από την οποία βρίσκεται ένας μικρός χώρος φόρτωσης. Αν και είναι σχεδόν απίθανο να υπάρχει στα σχέδια της BMW αυτή τη στιγμή ένα pick up μοντέλο με βάση την X2, η πρόταση του εν λόγω σχεδιαστή θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους Γερμανούς.

Όσον αφορά την «συμβατική» έκδοση της X2, στη βάση των επιλογών βενζίνης θα υπάρχουν οι εκδόσεις sDrive18i, οι οποίες θα χρησιμοποιούν τον 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,5 λίτρων με ισχύ 136 ίππους, ενώ στις diesel επιλογές θα υπάρχει επίσης σύνολο 1,5 λίτρων (sDrive16d) με 116 ίππους.

Η γκάμα των κινητήρων συμπληρώνεται με δίλιτρους diesel και βενζίνης, με απόδοση 150, 190 και 192 ίππους (20i) αντίστοιχα. Σε ότι αφορά στη μετάδοση της κίνησης διαθέσιμα θα είναι τόσο μηχανικά όσο και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων. Το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης που θα εφοδιάζει τις εκδόσεις με τον κωδικό xDrive είναι μέρος του έξτρα εξοπλισμού και αφορά συγκεκριμένες εκδόσεις απόδοσης. Αργότερα μέσα στη χρονιά, θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες και για την plug-in υβριδική έκδοση του μοντέλου που έχει ήδη προγραμματιστεί.

Σε ό,τι αφορά τέλος στο επίσημο λανσάρισμά της, η νέα BMW X2 είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει τις πωλήσεις της τον Μάρτιο του 2018.

Πηγή: http://www.newsauto.gr


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας