επικαιροτητα

Published on 14 Νοεμβρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Ζάκυνθος: Υποστήριξη στις πέρδικες από εθελοντές!

Ο Εθελοντικός Σύλλογος Προστασίας Χλωρίδας και Πανίδας Κερίου ”Ο Πεύκος” μαζί με τον υπό ίδρυση Κυνηγετικό / Σκοπευτικό Σύλλογο Ζακύνθου ”Στροφάδες” με τη συνεργασία της Δασικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, όπου προσέφεραν γνώσεις και εμπειρία, μετά το τέλος της αντιπυρικής περιόδου αποφάσισαν να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες και παρεμβάσεις με σκοπό την υποβοήθηση της αναπαραγωγής του υπάρχοντος πληθυσμού λαγών και περδικών της περιοχής.

Κάναμε επιλογές συγκεκριμένων σημείων τα οποία πληρούν τις απαραίτητες εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες και κατασκευάσαμε ποτίστρες και ταΐστρες για παροχή τροφής και νερού στα εν λόγω είδη. Τα σημεία αυτά αστυνομεύονται από τη Δασική Υπηρεσία Ζακύνθου, την οποία ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη συνδρομή της, και εποπτεύονται από μέλη των Συλλόγων.

Η προσπάθεια αύξησης του πληθυσμού των ειδών αυτών δεν έχει σκοπό τη θήρευση, αλλά τον εμπλουτισμό της περιοχής με τον κατά το δυνατό μεγαλύτερο πληθυσμό ατόμων των ειδών. Παρακαλούμε θερμά τους κατοίκους της περιοχής, τους επισκέπτες και τον κυνηγετικό κόσμο να σεβαστούν αυτή την προσπάθεια και να τη στηρίξουν όπως πρέπει και μπορούν. Όταν λειτουργεί η Συνείδηση και ο Εθελοντισμός, η αστυνόμευση είναι περιττή.

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας