επικαιροτητα

Published on 2 Δεκεμβρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Κυνηγός εντόπισε μη διαρραγέν βλήμα στους Γεωργιανούς του Δήμου Βέροιας

Τη Δευτέρα 27/11/2017 το βράδυ, κυνηγός μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Βέροιας, μας ενημέρωσε πως στη διάρκεια κυνηγετικής εξόρμησης, εντόπισε μη διαρραγέν (άσκαστο) βλήμα κοντά στον οικισμό των Γεωργιανών.

Ξεκίνησε τότε άμεση κινητοποίηση με τηλεφωνική ενημέρωση της Πρώτης Μεραρχίας Πεζικού, που είναι η καθύλη αρμόδια για τέτοιου είδους ζητήματα.

Νωρίς το πρωί της επόμενης μέρας, ο συνειδητοποιημένος κυνηγός με εκπροσώπους του Κυνηγετικού Συλλόγου Βέροιας και της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης,  μετέβησαν στην περιοχή για να υποδείξουν σε Αξιωματικό της Πρώτης Μεραρχίας Πεζικού, το σημείο στο οποίο αποκαλύφθηκε η «βόμβα», σε πλάτωμα δασικού δρόμου, λίγα μέτρα από ενεργό λατομείο.

Η «βόμβα» σημάνθηκε και περικυκλώθηκε με κορδέλα σήμανσης και τοποθετήθηκαν πέτρες περιμετρικά ώστε να μη μπορεί να την πλησιάσει κανείς, μέχρι την εξουδετέρωσή της η οποία προγραμματίστηκε να γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Στρατού.

Η βόμβα αποκαλύφθηκε σε δασικό δρόμο στον οποίο πρόσφατα,  μηχάνημα έκανε εργασίες συντήρησης, γεγονός το οποίο αν ισχύει, σημαίνει πως μπορεί να κινδύνεψε ο χειριστής του μηχανήματος.

Σε κάθε περίπτωση, στην ευρύτερη περιοχή εκτιμάται πως υπάρχουν και άλλα βλήματα από το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο που δεν έχουν «σκάσει», με αποτέλεσμα να απαιτείται προσοχή, ιδιαίτερα από τους χειριστές μηχανημάτων και φορτηγών στα λατομεία και το υπό εγκατάσταση αιολικό πάρκο στο Ξηρολίβαδο.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Βέροιας ευχαριστεί τον κυνηγό (που προτίμησε να παραμείνει ανώνυμος), που έπραξε το καθήκον του και μας ενημέρωσε άμεσα.

Με την εγκατάλειψη της υπαίθρου και την απομάκρυνση των ανθρώπων από τη φύση, οι κυνηγοί, αποτελούμε εκ των πραγμάτων τα μάτια κάθε τοπικής κοινωνίας σε περιοχές που «δεν πατά ανθρώπου πόδι» και μπορούμε να εντοπίσουμε οτιδήποτε σημαντικό, επικίνδυνο, αξιόλογο, παράνομο ή παράξενο μπορεί να συμβεί στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας.

Καλούμε κάθε κυνηγό αλλά και κάθε άνθρωπο που δραστηριοποιείται στην ύπαιθρο, σε περίπτωση που εντοπίσει οτιδήποτε παράξενο, να ενημερώσει άμεσα τις αρχές, (Δασαρχείο, Αστυνομία, Στρατός, ανάλογα με την περίπτωση). Εναλλακτικά μπορείτε να ενημερώνετε εμάς στον αριθμό 2331027495, για να προχωρούμε στις απαιτούμενες επαφές με τις αρμόδιες αρχές, με σκοπό την άμεση αντιμετώπιση οποιουδήποτε ζητήματος.

Στη φωτογραφία (Α. Γκάσιος) απεικονίζεται το βλήμα που εντοπίστηκε στους Γεωργιανούς.

Πηγή: http://ksv.gr


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας