οργανωσεις

Published on 6 Δεκεμβρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Το προεδρείο της Γ ΚΟΠ δίνει απαντήσεις από την Κόρινθο

κείμενο φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

Σε  κλίμα συναίνεσης  πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εκπροσώπων των Κυνηγετικών Συλλόγων Κορινθίας με μέλη της Διοίκησης της Γ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου σε αίθουσα του Δημαρχείου Κορίνθου. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας ενημέρωσης των Συλλόγων για τα θέματα που αφορούν την μεγάλη Ομοσπονδία των 45.000 κυνηγών. Ο νέος πρόεδρος κ Βαγγέλης Χριστοφόρου, που συνοδευόταν από τα μέλη κ Γιώργη Αποστολίδη και κ.Γιώργο Ρουμελιώτη, έκανε αναλυτική παρουσίαση των δράσεων και των στόχων της διοίκησης ενώ μεγάλο μέρος της τοποθέτησης του είχε ως αντικείμενο το πόρισμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την διαχείριση προηγούμενων ετών, επί προεδρίας του αείμνηστου Κώστα Μαρκόπουλου.

-”Δεν θέλουμε να καλύψουμε και δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα΄΄ τόνισε ο κ Χριστοφόρου και διαβεβαίωσε ότι ΄΄πρώτη από όλους, η ίδια η διοίκηση, θέλει να απαντηθεί οποιοδήποτε ερωτηματικό ή σκοτεινό σημείο και αν υπάρχουν ευθύνες να καταλογιστούν εκεί που πρέπει…΄΄

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά των διοικούντων την Γ ΚΟΠ στο διορισμένο μέλος της ελεγκτικής επιτροπής που δρα μόνος, χωρίς τα υπόλοιπα μέλη της, και μάλιστα  με τρόπο που υπερβαίνει τον θεσμικό του ρόλο. Όπως εντύπωση προκάλεσε η επισήμανση ότι οι υπογράφοντες το πόρισμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αυτοχαρακτηρίζονται (!) ως ανεπαρκείς, σε κατάρτιση, για να διεκπεραιώσουν ένα οικονομικό έλεγχο τέτοιου μεγέθους! Το περίεργο είναι έτι αυτή η παραδοχή, ανεπάρκειας, υπάρχει μέσα στο ίδιο το πόρισμα!

-Εκτενής ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου της Κορίνθου κ Δημήτρη Μήλιου  ο οποίος έθεσε αρκετά θέματα όπως αυτά του εκτροφείου, της νομικής κάλυψης της θηροφυλακής, του σεβασμού της από τους ελεγχόμενους κυνηγούς και την ένταξη Θηροφυλάκων, αυτοκινήτων και  Κυνηγετικών Συλλόγων στην Πολιτική Προστασία.

Οι υπόλοιπες τοποθετήσεις των εκπροσώπων των Κυνηγετικών Συλλογών είχαν ως κύριο θέμα την οργάνωση της θηροφυλακής &  την οικονομική δυσπραγία ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές στην ανάγκη εκδημοκρατισμού των καταστατικών των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

Ενδιαφέρον όμως είχε και η παρότρυνση στους διοικούντες την Ομοσπονδία να αγνοήσουν τα ανεύθυνα και συκοφαντικά δημοσιεύματα ορισμένων που για δικούς τους λόγους επιδιώκουν την δημιουργία εντυπώσεων. Ζήτησαν μάλιστα η οποιαδήποτε συκοφαντική ή προκλητική συμπεριφορά να αντιμετωπιστεί νομικά…

Το πρόσεχες χρονικό διάστημα η διοίκηση της Γ ΚΟΠ θα συνεχίσει τις ενημερωτικές συναντήσεις ενώ προγραμματίζει και ειδικό σεμινάριο επιμόρφωσης των Θηροφυλάκων της Ομοσπονδίας, πιθανότατα στην Τρίπολη.

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας