επικαιροτητα

Published on 16 Δεκεμβρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Προσοχή! Απατεώνες πωλητές & απατεώνες αγοραστές σκύλων!

κείμενο: Ακτήμων Κυνηγός

-Να το πούμε για μια ακόμα φορά. Προσοχή στις συναλλαγές σας με (πονηρούς) αγνώστους που δραστηριοποιούνται μέσα από τις μικρές αγγελίες. Μην στέλνετε λεφτά αν δεν είστε βέβαιοι που και σε ποιον  τα στέλνετε…

-Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις που αγοραστές κουταβιών ή μεγαλύτερων σκύλων περίμεναν στο ΚΤΕΛ (!) ή στο πρακτορείο μεταφορών για να παραλάβουν το …κελεπούρι που όμως δεν έφτασε ποτέ γιατί απλούστατα ο απατεώνας τσέπωσε το χρήμα πουλώντας ανύπαρκτο σκύλο!

– Μια συνηθισμένη, και δήθεν αθώα, κομπίνα είναι οι κακοί σκύλοι. Ο πονηρός (πωλητής) στέλνει τον σκύλο-κελεπούρι για δοκιμή και με δικαίωμα επιστροφής στην περίπτωση που δεν κάνει, αφού πρώτα, βέβαια, πάρει το χρήμα. Όταν ο αγοραστής καταλάβει πώς «είναι μάπα το καρπούζι», είναι αργά. Ο πονηρός τρώει το χρήμα εις βάρος του κορόιδου…

– Μην αγοράζετε λοιπόν έτοιμο σκύλο (ή ακόμα και κουτάβι) αν δεν τον δοκιμάσετε μαζί με τον πωλητή. Αν βαριέστε να διαθέσετε μια κυνηγετική ημέρα για αυτό το σκοπό, ή ένα ταξίδι μερικών ωρών σας φαίνεται πολύ, τότε δικαιολογημένα βρίσκουν πεδίο δόξης λαμπρό οι απανταχού απατεώνες δια αλληλογραφίας ή τηλεφώνου.

-Βέβαια συμβαίνει και το αντίστροφο και μάλιστα αρκετά συχνά. Ο δήθεν αγοραστής στέλνει μια μικρή προκαταβολή με την δικαιολογία ότι θα δοκιμάσει πρώτα τον σκύλο. Η προκαταβολή που συνήθως είναι συμβολική είναι η στάχτη στα μάτια του ανυποψίαστου πωλητή. Ο σκύλος εξαφανίζεται μαζί με τον ΄΄αγοραστή΄΄ .

-Δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που εξαιρετικοί σκύλοι αξιολογούνται ως μέτριοι οι κάκιστοι, εκ των υστέρων και ετεροχρονισμένα,  από τους πονηρούς αγοραστές για να μην πληρώσουν τα συμφωνηθέντα. Συχνοί είναι και οι εκβιασμοί του τύπου θα σε καταγγείλω στο ΣΔΟΕ . κ.λ.π.

-Το νου σας λοιπόν είτε είστε πωλητές, είτε αγοραστές σκύλων…


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας