επικαιροτητα

Published on 21 Δεκεμβρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Ζάκυνθος: Ίδρυση νέου Ανεξάρτητου Κυνηγετικού Συλλόγου!

Δελτίο Τύπου

Ο κυνηγετικός-σκοπευτικός σύλλογος Ζακύνθου «Στροφάδες» δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση στον χώρο του κυνηγιού και της σχετικής διαχείρισης της χλωρίδας και πανίδας στο νησί μας. Ο νέος σύλλογος δεν περιορίζεται μόνο στα στενά πλαίσια της θήρας, αλλά αποσκοπεί να συμβάλλει επίσης στην προστασία του περιβάλλοντος, στη διάδοση πρακτικών για την αειφορία στο κυνήγι, την κυνηγετική Παιδεία όπως και άλλους κοινωφελείς σκοπούς.

Για τους λόγους αυτούς θα επιδιώξει τη συνεργασία με οποιονδήποτε φορέα, κρατικό ή ιδιωτικό, με τον οποίο μοιράζεται κοινούς στόχους. Στα σχέδια προτεραιότητας του συλλόγου περιλαμβάνεται η δημιουργία εκτροφείου θηραμάτων και η προστασία και αύξηση των υπαρχόντων πληθυσμών θηραμάτων. Ήδη, σε συνεργασία με τη Δασική Υπηρεσία Ζακύνθου και τον εθελοντικό σύλλογο «Ο Πεύκος» έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος προστασίας και παροχής τροφής και νερού σε υπάρχοντες πληθυσμούς πέρδικας και λαγού με σκοπό όχι τη θήρευση, αλλά την αύξηση των πληθυσμών αυτών. Η οικονομικότερη έκδοση αδειών θήρας, η δημιουργία Τράπεζας Αίματος, οι εθελοντικές δράσεις, οι επιστημονικές μελέτες, η ένταξη του συλλόγου στη δύναμη της Πολιτικής Προστασίας, η διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και ζώνης εκπαίδευσης κυνηγετικών σκύλων και γενικά η προβολή της Ζακύνθου ως τόπου με κυνηγετικό Πολιτισμό αποτελούν επίσης κύριες επιδιώξεις μας.

Η συμμετοχή μας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Κυνηγετικών Συλλόγων εξασφαλίζει ότι θα ακούγεται δυνατά η φωνή των κυνηγών όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.

Καλούμε όλους τους κυνηγούς της Ζακύνθου να στηρίξουν την προσπάθειά μας, όχι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως με τις γνώσεις και την εμπειρία τους, για να επιτύχουμε όλοι μαζί τους κοινούς μας στόχους. Επειδή το κυνήγι είναι μια αγαπημένη παράδοση του τόπου μας την οποία θέλουμε να προστατεύσουμε και να μεταδώσουμε στους νεότερους με τον σωστό τρόπο, θεωρούμε ως απολύτως απαραίτητη την καλλιέργεια της Παιδείας στο κυνήγι, η οποία όχι μόνο θα αποδώσει υπεύθυνους νέους κυνηγούς αλλά επίσης θα προστατεύσει το κυνήγι από όσους το επιβουλεύονται.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Δ.Σ. του Συλλόγου στα τηλέφωνα 6989993094 (κος Γιώργος Μουζάκης), 6973496335 (κος Σταύρος Τσουκαλάς)  και  6947388821 (κος Γιώργος Μάνεσης). Τα γραφεία-εντευκτήρια του συλλόγου θα λειτουργήσουν σύντομα στην οδό Αγίου Λαζάρου 169.

Σύνθεση του Προσωρινού Δ.Σ. του Συλλόγου «Στροφάδες»: Γιώργος Μουζάκης, Σταύρος Τσουκαλάς, Γιώργος Μάνεσης, Ιωάννης Καποδίστριας και Αντώνης Παλαιοθόδωρος.

Πηγή: https://zantenewstime.gr


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας