επικαιροτητα

Published on 16 Ιανουαρίου, 2018 | by Kynoclub

0

Γερμανοί κτηνοτρόφοι: Εξοντώστε το 70% των αγριόχοιρων

Ο υπουργός Γεωργίας Κρίστιαν Σμιτ δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ αυτής της πρότασης καθώς πιθανή εξάπλωση της ασθένειας στα οικόσιτα γουρούνια θα οδηγούσε σε μείωση των εξαγωγών χοιρινού κρέατος από την Γερμανία

Γερμανοί γεωργοί και κτηνοτρόφοι ζητούν την εξόντωση του 70% του πληθυσμού αγριόχοιρων στην χώρα για να προστατευθούν οι οικόσιτοι χοίροι από την εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Ένωσης Γερμανών Γεωργών Βέρνερ Σβαρτς δήλωσε στην εφημερίδα «Rheinische Post» ότι η ασθένεια αυτή έχει ήδη εντοπιστεί σε χώρες της Ε.Ε, όπως στην Τσεχία και απαιτείται η θανάτωση του 70% των αγριόχοιρων στην Γερμανία.

Ο ίδιος δεν μπόρεσε να ορίσει τον ακριβή αριθμό των ζώων που πρέπει να θανατωθούν, αλλά δήλωσε πως μόνο στο Βερολίνο ο πληθυσμός των αγριόχοιρων υπολογίζεται στα 3.000 με 8.000 ζώα.
Ο υπουργός Γεωργίας Κρίστιαν Σμιτ δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ αυτής της πρότασης καθώς πιθανή εξάπλωση της ασθένειας στα οικόσιτα γουρούνια θα οδηγούσε σε μείωση των εξαγωγών χοιρινού κρέατος από την Γερμανία Σύμφωνα με τον ίδιο η τιμή του χοιρινού κρέατος θα μπορούσε να μειωθεί έως και 30% κάτι που θα σήμαινε απώλεια δισεκατομμυρίων ευρώ για την βιομηχανία κρέατος.

Πηγή: http://www.protothema.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας