θηροφυλακή

Published on 16 Ιανουαρίου, 2018 | by Kynoclub

0

Λαθροθηρία: Μια δικαστική απόφαση που επιβεβαιώνει ότι η δικαιοσύνη είναι πραγματικά τυφλή…

κείμενο: Κυνικός

Η πικρία που νοιώθουν οι θηροφύλακες και οι νόμιμοι κυνηγοί για την αδικαιολόγητες παραγραφές, με υπουργικές αποφάσεις, εκατοντάδων υποθέσεων λαθροθηρίας είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Εξ ίσου όμως μεγάλη είναι και η δυσαρέσκεια για τις ποινές χάδια που επιβάλλονται στους παραβάτες του νόμου περί θήρας. Ουκ ολίγες φορές ακόμα και σεσημασμένοι λαθροκυνηγοί αθωώνονται ή πέφτουν στα μαλακά μια και ορισμένοι δικαστές θεωρούν ότι είναι κρίμα να ΄΄λερωθεί΄΄  κάποιο ποινικό μητρώο για έναν νυχτερινό ΄΄παλιολαγό΄΄ .

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ηλικιωμένου λαθροθήρα από την Αιτωλοακαρνανία που κάθισε στο σκαμνί, πριν από χρόνια, γιατί σκότωσε ένα ζαρκάδι στις …14 Αυγούστου! Η υπεράσπιση ισχυρίστηκε ότι ο …μπάρμπας λόγω ηλικίας δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει το ζαρκάδι από την αλεπού. Ο (κοτσονάτος) κατηγορούμενος που δεν ήταν και πολύ προβλέψιμος έγινε έξαλλος…

-Άντε ρε που θα μου πεις εμένα ότι δεν μπορώ να ξεχωρίσω το ζαρκάδ΄ από την αλεπού! και απευθυνόμενος στον πρόεδρο συνέχισε πάρα τα νοήματα που του έκαναν οι παρευρισκόμενοι γιοί του:

-Μην τον ακούς κυρ πρόεδρε βλέπου μια χαρά…

Ο δικαστής…δαγκώθηκε μια και είχε απέναντι του έναν ηλικιωμένο. Η απόφαση του απόλυτα εναρμονισμένη με το γνωστό απόφθεγμα που θέλει την δικαιοσύνη ..τυφλή.

-Αθώος ο κατηγορούμενος λόγω αμφιβολιών!

Και όχι μόνο λόγω αμφιβολιών (ίσως και βλακείας) αλλά και για  έλλειψη δόλου μια και ο μπάρμπας ήθελε να σκοτώσει αλεπού αλλά βρέθηκε στο δρόμο του, σε λάθος στιγμή ένα  ζαρκάδι με το οποίο τον τσάκωσαν οι θηροφύλακες μετά από μακρά παρακολούθηση. Όλα αυτά στις 14 Αυγούστου!

-Θηροφύλακες μην θυμώνετε και μην απογοητεύεστε… Η δικαιοσύνη ενίοτε εκτός από τυφλή  είναι και ….αλλήθωρη!

δείτε: Διαμαρτυρία Μαρκόπουλου και Γ ΚΟΠ για την “αθώωση” των λαθροθηρών!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας