επικαιροτητα

Published on 21 Ιανουαρίου, 2018 | by Kynoclub

0

Αστυνομικός καταγγέλλει και «καίει» συναδέλφους του για εμπλοκή στον υπόκοσμο της λαθροθηρία

Στις Βρυξέλλες μετέβη και έδωσε κατάθεση ως μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος ο αστυνομικός που κατήγγειλε διαφθορά στην Αστυνομία και εμπλοκή του υπόκοσμου στη λαθροθηρία, αλλά και εμπορία άγριων ειδών της φύσης (αμπελοπούλια, αγρινά, λαγούς).

Μετά από εμπιστευτική προσωπική πρόσκληση που έλαβε περί τα μέσα Δεκεμβρίου από τον επικεφαλής του Νομικού Τμήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατέθεσε στοιχεία και έγγραφα. Σημειώνεται ότι ήδη τα στοιχεία αυτά βρίσκονται στην κατοχή του ερευνώντος αξιωματικού της Αστυνομίας, του ποινικού ανακριτή που διόρισε ο Γενικός Εισαγγελέας, ενώ κατατέθηκαν και στο Διοικητικό Δικαστήριο.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης κατάθεσης ενώπιον τεσσάρων μελών του Νομικού Τμήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο αστυνομικός -η μαρτυρία του οποίου ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες για τα θέματα λαθροθηρίας- αναφέρθηκε σε γεγονότα που υποδεικνύουν διαφθορά στις τάξεις της Αστυνομίας, αλλά και σκόπιμη έλλειψη πολιτικής βούλησης για να κατασταλεί το φαινόμενο της διαφθοράς και συγκάλυψης.Η όλη του μαρτυρία χαρακτηρίστηκε από τον Βρετανό επικεφαλής ως η πιο αυθεντική μαρτυρία που είχε ποτέ ενώπιόν του το Νομικό Τμήμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Διαφθορά στην Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επόμενη συνάντηση του αστυνομικού με το Νομικό Τμήμα θα γίνει εντός των προσεχών ημερών, για περαιτέρω διευκρινίσεις και επεξηγήσεις για τη μαρτυρία που κατέθεσε. Αυτή τη φορά αναμένεται να γίνει μετάβαση των μελών του Νομικού Τμήματος στην Κύπρο.

Το όλο θέμα θα τεθεί από ξένο ευρωβουλευτή για συζήτηση σε αρμόδια όργανα της Ευρωβουλής με την παρουσίαση της τεκμηριωμένης μαρτυρίας του αστυνομικού ή μέρους αυτής. Οι συνέπειες για το συγκεκριμένο θέμα για την Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι άμεσες, με αρνητικό αντίκτυπο. Σημειώνεται ότι οι ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης CABS και του ιδρύματος Pro Biodiversity ενημέρωσαν τις πρεσβείες της Ελβετίας, Γερμανίας και Ιταλίας για την αδράνεια της Αστυνομίας να πατάξει τη λαθροθηρία και τη μείωση των διώξεων.

  Άγγελος Νικολάου   

Πηγή: http://www.philenews.com/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας