ειπαν

Published on 22 Ιανουαρίου, 2018 | by Kynoclub

1

Ορισμένοι γουρουνοκυνηγοί πρέπει να μάθουν πρώτα τι σημαίνει η λέξη κυνήγι και τι είναι το θήραμα…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ (Αρθρογράφος, Κυνηγός και  πρώην Μέλος της διοίκησης της ΣΤ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης)

Έγραψε στο facebook σχολιάζοντας την συμπεριφορά ορισμένων δήθεν γουρουνοκυνηγών.

΄΄Θα πρέπει κάποιοι συνάδελφοι γουρουνοκυνηγοί να μάθουν πρώτα τι σημαίνει η λέξη κυνήγι, τι είναι το θήραμα, ποιοι είναι οι κανόνες, οι νόμοι περί θήρας και μετά να βγαίνουν στους κυνηγότοπους.

Θα το πω για πολλοστή φορά τα λεφτά δεν σε κάνουν κυνηγό, απλά δημιουργείς την ψευδαίσθηση αυτή και ακροβατείς χωρίς σχοινί σε δύσκολες διαδρομές.

Αναφέρομαι σε όλους αυτούς που στις καρότσες των αυτοκινήτων τους μεταφέρουν δεκάδες σκυλιά δίωξης αγνώστων στοιχείων και προέλευσης, με κολάρα GBS , τα ξαμολούν ανεξέλεγκτα στους κυνηγότοπους και κατόπιν με τα μηχανήματα στο χέρι και τα τετρακίνητα αυτοκίνητά τους να κυνηγούν μάγισσες. Όπου ακούν παγάνες άλλων συναδέλφων και τουφεκιές τρέχουν για να διεκδικήσουν μερίδιο γιατί από τα δεκάδες σκυλιά τους μπορεί κάποιο να μπήκε στην ξένη παγάνα.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της ξεφτίλας, είναι πολλές οι φορές που μένουν από καύσιμα τα οχήματά τους την Κυριακή εξαιτίας των διαδρομών που πραγματοποιούν. Παρεμπιπτόντως επειδή και εγώ έχω τετρακίνητο φορτηγάκι και κυνηγώ στην ίδια περιοχή, το ρεζερβουάρ μου καλύπτει σε αυτές τις διαδρομές περίπου 450 χιλιόμετρα , τα συμπεράσματα δικά σας.

Επί την ευκαιρία που έληξε το κυνήγι, τώρα που δεν θα έχουν «κυνηγετική δράση», ας καθίσουν να μελετήσουν τι είναι κυνήγι , τι κυνηγός και τι θήραμα και ας μπουν στην διαδικασία της αναθεώρησης περί κυνηγίου.΄΄

ΣΧΟΛΙΟ kynoclub.gr : Μόνο όταν θα σταματήσουν οι κυνηγετικές οργανώσεις να ΄΄πουλάνε΄΄ κυνηγετικές άδειες στον κάθε  ΄΄ταλιμπανέζο΄΄ θα περιοριστεί αυτή η κατάντια που βιώνουμε στους κυνηγότοπους…

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας