θεματα

Published on 24 Ιανουαρίου, 2018 | by Kynoclub

0

Όταν η βιομηχανία παράγει ασθένειες για να κερδίζει (και) μέσα από την θεραπεία τους…

Κείμενο: Ανδρέας Γιαννουλόπουλος (Ιατρός Καρδιολόγος – Πνευμονολόγος)

Φωτογραφίες:: Ν. Φωτακόπουλος

Ο όγκος των πάσης φύσεως χημικών προϊόντων που παρήχθη και παράγεται, αυξήθηκε και αυξάνεται μετά τη Βιομηχανική εποχή, ενώ ​παράλληλα παρατηρήθηκε μία δραστική αλλαγή στη φύση των πιο σοβαρών για τη δημόσια υγεία προβλημάτων.

Τα χημικά προϊόντα που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος σήμερα για την “καλύτερη” δήθεν επιβίωσή του είναι: Χημικά προϊόντα, σπρέι, πλαστικά, αεροζόλ για το σπίτι τον κήπο και το αυτοκίνητο, χημικά για απολυμάνσεις χώρων, κολυμβητηρίων, υδραγωγείων κλπ. Χημικά για καλλιεργητικές φροντίδες όπως πάσης φύσεως λιπάσματα και κυρίως φυτοφάρμακα κ.α. καθώς και αντιβιοτικά, ορμόνες και άλλες τοξικές χημικές ουσίες, που χρησιμοποιούνται στην κτηνοτροφία.

Φυτοφάρμακα και μόλυνση περιβάλλοντoς

Το κουτί της Πανδώρας των πολυάριθμων ​αυτών χημικών ουσιών που βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας συμπληρώνεται από τη μόλυνση του πόσιμου νερού και από την ρύπανση του ατμοσφαιρικού αέρα που αναπνέουμε, που είναι γεμάτος από καρκινογόνες ουσίες και από ουσίες που προκαλούν καρδιοπάθειες, ​καρκίνο,​ εγκεφαλικά, αλλεργίες, παθήσεις αδένων, άνοιες, Αλτσχάιμερ, οστεοπόρωση και άλλα νοσήματα. Έτσι λοιπόν ενώ καταπολεμήθηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό τα νοσήματα που οφείλονταν σε μικρόβια, ιούς, μύκητες, δηλαδή τα λοιμώδη νοσήματα, με την ανακάλυψη των νέων φαρμάκων και θεραπειών αντιμετωπίστηκαν δραστικά οι αρρώστιες από ​αυτά τα φυσικά αίτια, βλέπουμε ​ όμως μία κατακόρυφη αύξηση της νοσηρότητας των κοινωνιών που θυμίζει Μεσαίωνα​ και που οφείλεται καθαρά σε ανθρωπογενή αίτια.

Η πρωτόγνωρη αυτή νοσηρότητα έγινε και γίνεται μόνο και μόνο για να πλουτίζει μία μικρή ομάδα ανθρώπων, που παράγουν ​εμπορικά αυτές τις καταστρεπτικές ουσίες για την υγεία του πληθυσμού.

Προκλήθηκε λοιπόν και προκαλείται αυτή η εκτεταμένη νοσηρότητα, που παίρνει πια διαστάσεις επιδημίας για χάρη του κέρδους και εις βάρος της υγείας και της ζωής των ανθρώπων.

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής στα σπίτια μας, στα αυτοκίνητά μας, στα πάρκα και στους κήπους μας μπορεί να γίνει με άλλους τρόπους και όχι με τις φονικές για την υγεία μας ουσίες,​ που οι κυβερνήσεις βεβαιώνουν με διάφορες στημένες επιτροπές ότι δεν βλάπτουν.​

Η αντιμετώπιση των ασθενειών στα φυτά και των εντόμων ​που καταστρέφουν τις καλλιέργειες, ​μπορεί να γίνει με άλλους τρόπους που δεν βλάπτουν ούτε την υγεία μας, ούτε το περιβάλλον.

Η αντιμετώπιση επίσης των ασθενειών ​των ζώων στις κτηνοτροφικές μονάδες, μπορεί να γίνει με τρόπους που δεν θα βλάπτουν​ την υγεία των καταναλωτών. Η μόλυνση του αναπνεόμενου ατμοσφαιρικού αέρα μπορεί ​επίσης να μειωθεί κατά 90%​, εάν χρησιμοποιήσουμε άλλες μορφές ενέργειας και όχι τους ρυπογόνους υδρογονάνθρακες, πετρέλαια, βενζίνες. Π.χ. με τη χρήση του υδρογόνου ως καύσιμο ή οι υπάρχουσες βιομηχανίες να υποχρεωθούν δια νόμου να ​εκσυγχρονίζουν τις τεχνολογίες τους και να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά προστατευτικά φίλτρα για τους ρύπους​ κλπ.

Άγχος & Στρές είναι πολιτικές και οικονομικές ασθένειες

Η επιδημία του 20ου και 21ου αιώνα που λέγεται άγχος και στρες, που είναι το καλύτερο υπόστρωμα για τη γένεση όλων των ασθενειών όπως καρκίνος, καρδιοπάθειες, άνοιες και διαφορές νευροψυχιατρικές παθήσεις, επίσης μπορεί να αντιμετωπίζονται δια βίου, όταν αλλάξουμε τους τρόπους διακυβέρνησης​ μας. Δηλαδή αν αλλάξουμε το πολίτευμά μας και από μεσαιωνικές ολιγαρχίες που έχουμε, επιβάλλουμε δημοκρατία με ελληνικά χαρακτηριστικά. Η νόσος του άγχους είναι καθαρά πολιτική και οικονομική νόσος. Η ανεργία που προκαλούν τα ολιγαρχικά πολιτεύματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ευθύνεται για το 50% της νοσηρότητας των ανθρώπων. Δυστυχώς όλες οι αρρώστιες σήμερα οφείλονται σε ανθρωπογενή αιτία. Το 90% των ανθρώπων σήμερα παίρνουν φάρμακα από την ημέρα που γεννιούνται για αρρώστιες που δημιουργούνται από τον ίδιο τον άνθρωπο και από την απληστία μιας μικρής μερίδας ανθρώπων που έχουν συγκεκριμένη ταυτότητα και ονοματεπώνυμο.

 Τα συμφέροντα επιβάλουν τις ασθένειες

Είναι η τριμερής ανίερη συμμαχία:

Α) των εκάστοτε κυβερνώντων,

Β) μιας μικρής μερίδας επιστημόνων, που συνεργάζεται με τις παράνομες και εγκληματικές κυβερνήσεις, οι λεγόμενοι “καθεστωτικοί επιστήμονες”,

Γ) οι ιδιοκτήτες των βιομηχανιών τροφίμων, φαρμάκων και οι τραπεζίτες.

Η θεραπεία και η αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς για την ιστορία της ανθρωπότητας νοσηρότητας δεν είναι ​αυτή τη φορά φαρμακευτική. Είναι θεραπεία κατόπιν λήψεως πολιτικών αποφάσεων. Δηλαδή πρέπει να αλλάξουμε το πολίτευμά μας και να υιοθετήσουμε δημοκρατία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να καταργήσουμε τη χημική ​γεωργία και κτηνοτροφία. Να καταργήσουμε τη χρήση πετρελαίου για τα εργοστάσια και τα αυτοκίνητά μας. Να μηδενίσουμε την ανεργία και τη φτώχεια και να εξασφαλίσουμε αυτάρκεια τροφίμων, φαρμάκων και Παιδείας για όλους τους πολίτες. Σήμερα λοιπόν αντί για πρόληψη ασθενειών, έχουμε πρόκληση ασθενειών, από τον ίδιο τον άνθρωπο. Τα φυσικά αίτια των ασθενειών καταπολεμήθηκαν και τώρα αρρωσταίνουμε από ανθρωπογενή αίτια. Η ευρεία και καλοπληρωμένη προσπάθεια συσκότισης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης για δήθεν πρόληψη και προληπτική ιατρική, πρέπει να καταγγελθεί ως υποκριτική, φαρισαϊκή, επιδερμική, αποπροσανατολιστική και αντιεπιστημονική.

Ο ρόλος Ιατρών και Γεωπόνων

Η λεγόμενη σήμερα πρόληψη είναι μόνο πρώιμη διάγνωση των ασθενειών. Δεν στοχεύει στον προσδιορισμό των αρχικών αιτιών των ασθενειών, όπως μας δίδαξε ο Ιπποκράτης. Η πλειοψηφία των Ελλήνων γιατρών, των γεωπόνων, των κτηνιάτρων και λοιπών επιστημόνων συντάσσεται με αυτούς τους τρόπους αντιμετώπισης, ​δηλαδή με την Ιπποκράτεια πρόληψη. Ήτοι στην παραγωγή τροφίμων που υπακούει στους φυσικούς και βιολογικούς τρόπους καλλιέργειας και εκτροφής, χωρίς λιπάσματα, χωρίς φυτοφάρμακα, ζωοφάρμακα και ορμόνες. Ενημερώνουμε επομένως τους πολίτες και όλους τους καταναλωτές για τα οφέλη της βιολογικής γεωργίας, καταγγέλλοντας τη νοσηρότητα της χημικής γεωργίας, ταυτόχρονα δε καταδεικνύουμε όλους τους υπεύθυνους για τις σημερινές αρρώστιες και τους θανάτους, οι οποίοι εγκληματούν εκ προμελέτης για χάρη του κέρδους κατά της ανθρωπότητας και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας