επικαιροτητα

Published on 25 Ιανουαρίου, 2018 | by Kynoclub

0

Νυχτολαθροθήρας με αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες!

Λαβράκι φαίνεται πως έβγαλε ο Θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζακύνθου ο οποίος κατά τη διάρκεια γενόμενου ελέγχου εντόπισε παράνομη θήρα στις ορεινές περιοχές του νησιού.
Αξιοποιώντας σχετικές ανώνυμες καταγγελίες κατά τη διάρκεια νυχτερινής περιπολίας στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Μαριών, εντόπισε αυτοκίνητο το οποίο δεν έφερε πινακίδες να εκτελεί παράνομη λαθροθηρία με φώτα.
Ο οδηγός του οχήματος, μόλις αντιλήφθηκε την ιδιότητά του τράπηκε σε φυγή. Ωστόσο, δεν φάνηκε και τόσο τυχερός αφού ο Θηροφύλακας, αναγνώρισε τον οδηγό, και ακολούθως σύμφωνα με όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία υπέβαλλε σχετική μήνυση στη Διεύθυνση Δασών Ζακύνθου για παράνομη θήρα το βράδυ με φώτα.
Κατόπιν τούτου, ο Κυνηγετικός Σύλλογος επισημαίνει στα μέλη του να είναι προσεκτικοί διότι ο έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα και οι προβλεπόμενες ποινές είναι ιδιαίτερα αυστηρές.

Ανανέωση αδειών
Κάτι λιγότερο από ένα μήνα έχουν στη διάθεσή τους οι κυνηγοί του νησιού προκειμένου να θεωρήσουν τις άδειές τους και να μην αναγκαστούν να υποβληθούν εκ νέου σε εξετάσεις στο Δασαρχείο. Αυτό κυρίως όσους δεν το έχουν πράξει μέσα σε μία επταετία, δηλαδή έχουν κλείσει έξι χρόνια και μπήκαν στο έβδομο χωρίς να ανανεώσουν την άδεια θήρας. Η προθεσμία είναι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2018 και καλό θα ήταν να ενημερωθούν εγκαίρως από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ζακύνθου.
Και τούτο διότι, δεν μπορούν να θηρεύουν λαθραία, χωρίς να έχουν την απαραίτητη άδεια. Την ίδια στιγμή είναι αρκετές οι περιπτώσεις εντοπισμού και κατάσχεσης ηχομιμητικών συσκευών που χρησιμοποιούνται παράνομα από κυνηγούς για την προσέλκυση θηραμάτων, δεν γίνεται το ίδιο και με τους παραβάτες διότι αυτού του είδους οι συσκευές ρυθμίζονται εξ αποστάσεως με ειδικά τηλεχειριστήρια.
Ακόμη θα πρέπει οι κυνηγοί να απο¬φεύγουν το κυνήγι σε κατοικημένες περιοχές, αν και δύσκολο, καθώς όλο σχεδόν το νησί είναι ένας οικισμός. Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως συνεχίζεται και η πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης και εθελοντισμού μέσα από τη λειτουργία μόνιμης Τράπεζας Αίματος, στο Νοσοκομείο του νησιού.

Πηγή: https://www.imerazante.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας