αγριοχοιρος

Published on 26 Ιανουαρίου, 2018 | by Kynoclub

0

Η έννοια των λέξεων « κυνηγετική ομάδα αγριόχοιρου»

κείμενο: Δημήτρης Ευμοιριδης

Φώτο: Ν. Φωτακόπουλος

Μια φράση που ενώ κρύβει πολύ σημαντικά στοιχεία ζωτικής σημασίας για το παρόν και το μέλλον στο κυνήγι του αγριόχοιρου και όχι μόνον, δυστυχώς έχει απαξιωθεί και υποβαθμιστεί από μια πολύ μεγάλη μερίδα συναδέλφων γουρουνοκυνηγών.

Η κυνηγετική ομάδα είναι ένα σχολείο, είναι οικογένεια, είναι μια μικρή κοινωνία που πρέπει και επιβάλλεται να λειτουργεί κάτω από αυστηρούς κανόνες με σεβασμό, ειλικρίνεια και αγάπη τόσο στον συνάδελφο κυνηγό όσο και στο θήραμα. Τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα και αδιαπραγμάτευτα για την λειτουργία και την αποτελεσματικότητά της σε όλους τους τομείς.

Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να βγάλει κανείς συμπεράσματα, αρκεί να παρατηρήσει πολύ επιφανειακά τον τρόπο λειτουργίας μιας ομάδας σήμερα, καθώς και την συμπεριφορά των μελών της τόσο μεταξύ τους, όσο και απέναντι σε μέλη άλλων ομάδων. Εκεί πλέον δεν χρειάζεται καμία ικανότητα αποστήθισης ενός κειμένου, αφού υπάρχει ανοιχτό βιβλίο και το κείμενο είναι ορατό.

Ας δούμε τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα καταγράφοντας με ειλικρίνεια την πραγματική εικόνα χωρίς την προσπάθεια απόκρυψης του εαυτού μας πίσω από το δάχτυλό μας.

– Ξεκινά την έναρξη κυνηγετικής περιόδου μια ομάδα με δέκα άτομα και στην διάρκεια ο αριθμός φτάνει τα τριάντα.
– Ξεκινούν το πρωί επτά μέλη μιας ομάδας και στην διάρκεια της ημέρας αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο ανάλογα με την εξέλιξη.
– Εάν μπεις στην συχνότητα μιας ομάδας και διαθέσεις ένα πεντάλεπτο ακρόασης θα νομίζεις ότι βρίσκεσαι στα Εξάρχεια σε μία αίθουσα διαδήλωσης μπαρόβιων. Ύβρεις των Θείων, προσβολές, λεξιλόγιο πεζοδρομίου κ.λ.π. που σε στεναχωρούν, σε θυμώνουν σε απογοητεύουν.
– Ο ανταγωνισμός των ομάδων μεταξύ τους για το ποια ομάδα θα κάνει το μεγαλύτερο νούμερο με αποτέλεσμα την καταστρατήγηση γραπτών και άγραφων νόμων, κανόνων και ηθών, αδιαφορώντας πλήρως για τις τυχόν συνέπειες που μπορεί να επιφέρει αυτή η συμπεριφορά.

Θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες στοιχεία που μπορούν να αποδείξουν ότι έχουμε μια υπέροχη και αξιόλογη δραστηριότητα με μία ανεκτίμητης αξίας προσφορά στον άνθρωπο και δυστυχώς κάνουμε ότι μπορούμε να την καταστρέψουμε. Λυπάμαι ειλικρινά που αναγκάζομαι να κάνω τέτοιου είδους στενάχωρη αναφορά, αλλά θεωρώ υποχρέωσή όλων όσοι αγαπούν το κυνήγι αληθινά να μην κρύβουν τα σκουπίδια κάτω από το χαλί.

Αν αυτό θεωρείται σχολείο, οικογένεια, κοινωνία τότε έχουμε χάσει το τρένο.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας