επικαιροτητα

Published on 29 Ιανουαρίου, 2018 | by Kynoclub

0

Μήνυμα ενότητας από την Καλαμάτα για την Γ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου!

Αποστολή: Ν. Φωτακόπουλος

Σε μια άτυπη Γενική Συνέλευση εξελίχθηκε η εκδήλωση, για την κοπής της πίτας της Γ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, που έγινε στην Καλαμάτα της Κυριακή 28 Ιανουαρίου. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ενωτικό παρά τα διχαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία εξ αιτίας της δημοσιοποίησης του οικονομοδιαχειριστικού ελέγχου των ετών 2009-2015 από την ΄΄Αποκεντρωμένη΄΄ διοίκηση Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος. Τόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ Βαγγέλης Χριστοφόρου όσο και το μέλος κ Γεώργιος Αποστολίδης (δικηγόρος στο επάγγελμα)  μίλησαν εκτεταμένα ενημερώνοντας τους εκπροσώπους περίπου 30 Κυνηγετικών Συλλόγων για όλα τα θέματα της Ομοσπονδίας ενώ παράλληλα έδωσαν απαντήσεις σε ερωτήματα και  τοποθετήσεις όσων εκπροσώπων Κυνηγετικών Συλλόγων πήραν τον λόγο. Τόνισαν αρκετές φορές την προσωπική τους βούληση, όσο και του συνόλου της διοίκησης, για διαφάνεια και απόδοση ευθηνών όπου και σε όποιους τις έχουν και αν τις έχουν.   Ιδιαίτερα αιχμηροί ήταν τόσο με τους χειρισμούς της ΄΄Αποκεντρωμένης΄΄ που κρατούσε (με πια σκοπιμότητα;) στα συρτάρια της το πόρισμα επί μήνες όσο και με το διορισμένο μέλος της ελεγκτικής επιτροπής κ Αντρέα Παπαδάτο ο οποίος λειτουργεί ερήμην των υπολοίπων μελών της ελεγκτικής. Μάλιστα καταδίκασαν το γεγονός ότι φεύγουν έγγραφα που απευθύνονται στην Γ ΚΟΠ από την ΄΄Αποκεντρωμένη΄΄ προς  συγκεκριμένα site χωρίς καν να έχουν κοινοποιηθεί στην Ομοσπονδία!  

-Τόσο ο κ Χριστοφόρου όσο και ο κ Γ. Αποστολίδης χειροκροτήθηκαν θερμά και επανειλημμένα ενώ δεν έλειψαν οι τοποθετήσεις συμπαράστασης από μια σειρά προέδρους Κυνηγετικών Συλλόγων. Ενδεικτικό είναι το γεγονός της γενικευμένης καταδίκης όσων διαδίδονται και ακούγονται για διορισμό (εκ μέρους της ΄΄Αποκεντρωμένης΄΄) προσωρινής διοικούσας επιτροπής που θα αναλάβει την Ομοσπονδία. Όπως αναφέρθηκε από νομικούς αυτή η ενέργεια θα είναι παράνομη μια και το πόρισμα δεν αφορά της παρούσα διοίκηση αλλά αυτές του παρελθόντος και ειδικότερα αυτές των ετών  2009-2015. Και αυτή η νομική γνωμάτευση  είναι πολύ λογική μια και η παρούσα εκλεγμένη διοίκηση ανέλαβε την Ομοσπονδία πολύ αργότερα και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2016.  

-Σε κάθε περίπτωση υπήρξε η ΄΄συμφωνία΄΄, εκπροσώπων δεκάδων Συλλόγων, στην περίπτωση που διοριστεί, έστω και παράνομα, προσωρινή διοικούσα επιτροπή να υπάρξει άμεση προσφυγή στις κάλπες… Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυνηγετικός Σύλλογος της Πάτρας ο οποίος έχει το προνόμιο (εκ του χουντικού καταστατικού) να διοικεί σχεδόν αποκλειστικά την Ομοσπονδία καταδίκασε την πρωτοβουλία της διοίκησης της Γ ΚΟΠ να κόψει την πίτα στην Καλαμάτα με το ΄΄τοπικιστικό΄΄ επιχείρημα ότι η έδρα της είναι στην Πάτρα. Η απάντηση δια στόματος του κ Χριστοφόρου ήταν ότι ΄΄η Ομοσπονδία πρέπει  να είναι, και θα είναι παντού στην Πελοπόννησο και κοντά στους Συλλόγους μέλη της΄΄. Διευκρίνισε δε ότι εκ του καταστατικού υποχρεωτική είναι μόνο η  σύγκληση Γενικής Συνέλευσης στην έδρα της Ομοσπονδίας… Πολύ θετική εντύπωση προκάλεσε η αξιοπρεπέστατη παρουσία του πρώην Γενικού Γραμματέα κ Μεσσήνη ο οποίος είχε υποβάλει την παραίτηση του όταν κατηγορήθηκε πως δε είχε βγάλει κυνηγετική άδεια μετά την εκλογή του. Δικαιολογημένα αναρωτήθηκε αν έχασε την ιδιότητα του κυνηγού επειδή μετά από σαράντα συνεχόμενα χρόνια, για προσωπικούς λόγους, δεν έβγαλε μια φορά κυνηγετική άδεια… Μάλιστα υποστήριξε ότι παραιτήθηκε για να διευκολύνει την ομαλή λειτουργία της Ομοσπονδίας αν και θα μπορούσε να δικαιωθεί στα δικαστήρια των οποίων όμως η απόφαση θα έβγαινε μετά από χρόνια….

Σε ότι αφορά τον πρώην πρόεδρο κ Θεόδωρο Παπαγεωργόπουλο, ο κ Χριστοφόρου υποστήριξε ότι εκ του νόμου μόνιμη κατοικία για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους θεωρείται ο τόπος της υπηρεσίας τους. Υπενθυμίζεται  ότι ο κ Παπαγεωργόπουλος υπηρετεί εδώ και μήνες στην ακριτική Κάρπαθο όπου και μετατέθηκε και εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να παραμένει στο διοικητικό συμβούλιο της Γ ΚΟΠ. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της παραίτησης του…

Και για όσους αναρωτηθούν ποιος κέρδισε το ΄΄φλουρί΄΄ να αναφέρουμε ότι ήταν ο θηροφύλακας Δημήτρης Νέγρης από την Κορινθία. Εξασφάλισε…πέντε μέρες άδεια που ήταν το ΄΄έπαθλο΄΄. Και του χρόνου!

Σημείωση: Η Γ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου  εκπροσωπεί και έχει ως μέλη της 48 Κυνηγετικούς Συλλόγους με  35.000 κυνηγούς.

δείτε: Πρωτοφανές! Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πάτρας καλεί σε απολογία μέλη της διοίκησης της Γ Ομοσπονδίας Πελοποννήσου!

δείτε: Όταν οι Δασάρχες γίνονται μικροί δικτάτορες και δεν εγκρίνουν δαπάνες και απολογισμούς…


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας