επικαιροτητα

Published on 2 Φεβρουαρίου, 2018 | by Kynoclub

1

Γ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου:«Κεραυνοί» κατά της Πάτρας από Χριστοφόρου

Την άμεση διενέργεια εκλογών στην Γ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου (Γ’ ΚΟΠ) ζήτησε χθες με δηλώσεις του στην εκπομπή «Μεσημέρι Μαζί» του Γ. Αργυρόπουλου στην ΟΡΤ ο Βαγγέλης Χριστοφόρου, ο οποίος κηρύχθηκε έκπτωτος από το αξίωμα της προεδρίας με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ο κ. Χριστοφόρου έκανε λόγο για «δοτή» διοίκηση από την Αποκεντρωμένη και άφησε σαφείς αιχμές εναντίον μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου Πατρών, τονίζοντας ότι, με ευθύνη της Αποκεντρωμένης, σκοπός είναι να επικρατήσουν τοπικιστικά κριτήρια στη διαχείριση της Ομοσπονδίας.

«Αν δείτε ποιους διόρισαν ως προσωρινή διοίκηση, οι τέσσερις είναι από την Πάτρα. Κόψαμε για πρώτη φορά την πίτα της Ομοσπονδίας στην Καλαμάτα και ήταν εκεί όλοι οι σύλλογοι επικροτώντας την αποκεντρωτική πρωτοβουλία μας πλην της Πάτρας. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος της Πάτρας ξεκίνησε όλη αυτήν την ιστορία από τότε που μπήκα στην ομοσπονδία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοφόρου και στη συνέχεια παρέθεσε το χρονικό των διαχειριστικών ελέγχων.

Όπως ανέφερε, η Αποκεντρωμένη αρνήθηκε να δώσει εύλογο χρονικό περιθώριο στη διοίκηση της Ομοσπονδίας για να απαντήσει στα όσα αναφέρει ο διαχειριστικός έλεγχος που ξεκίνησε το 2014 και ολοκληρώθηκε το 2016.

«Στις 15/11 έστειλαν το πόρισμα στον Εισαγγελέα, μας το κοινοποίησαν στις 20/11 και μας ζήτησαν να καταθέσουμε τις απαντήσεις επί των ευρημάτων μέσα σε 10 μέρες, όταν η συγκεκριμένη επιτροπή έκανε δυόμισι χρόνια για να ολοκληρώσει τον έλεγχο. Εμείς ζητήσαμε τρίμηνη παράταση, την οποία απέρριψαν, ενώ μας απαγόρευσαν να βάλουμε ορκωτό λογιστή για τη διασταύρωση στοιχείων και ευρημάτων, ώστε να την αναθέσουμε σε νομικό για να δώσουμε απαντήσεις που οφείλαμε να δώσουμε», είπε ο κ. Χριστοφόρου και πρόσθεσε ότι επισκέφθηκε ο ίδιος τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης, κ. Παπαθεοδώρου.

«Για τη διαφύλαξη του κύρους των κυνηγών, επισκέφθηκα μετά το πόρισμα τον κ. Παπαθεοδώρου για να μας δώσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα να απαντήσουμε ή να κάνουμε μια έκτακτη ΓΣ και να θέσουμε στο Σώμα τα ευρήματα, ακόμα και να πάμε σε εκλογές. Μας έδωσε έναν μήνα, αλλά ο κ. Μπακουλόπουλος με τον υπεύθυνο θήρας της Αποκεντρωμένης αρνήθηκαν», σημείωσε ο κ. Χριστοφόρου και κατέληξε λέγοντας ότι ο ίδιος ανέλαβε πρόεδρος το 2016 και τώρα «πληρώνει» ελέγχους χρήσεων για το διάστημα πριν από τη δική του προεδρία.

«Όσο ήμουν πρόεδρος, ζήτησα με δύο επιστολές έλεγχο για το 2016 και το 2017, γιατί τον Μάιο έχουμε εκλογές, πράγμα που δεν έχουν κάνει. Είναι χρήματα των κυνηγών και έχουμε υποχρέωση διαφάνειας απέναντι στα μέλη μας για την οικονομική διαχείριση. Αν δεν έστελναν το πόρισμα στον Εισαγγελέα, θα το έκανα εγώ ο ίδιος. Να πάμε σε εκλογές να αναμετρηθούμε και να δούμε ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοφόρου.

Πηγή: patrisnews.gr


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας