επικαιροτητα

Published on 5 Φεβρουαρίου, 2018 | by Kynoclub

0

Η …πίττα του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαυρίου!

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαυρίου το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 στην αίθουσα του Εντευκτηρίου του Συλλόγου.
Παρούσα ήτανε η δημοτική αρχή, φορείς και οι σύλλογοι της πόλης μας.
Ήτανε ιδιαίτερα τιμητικό για το Σύλλογό μας ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαυρίου να απονείμει τιμητική διάκριση ονομαστικά σε όλη την ομάδα πυρασφάλειας του Συλλόγου μας.
Πλακέτα απένειμε στον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαυρίου ο κ. Αλέξανδρος Ματιάς, ο οποίος είπε:
Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς του Συλλόγου να επισφραγίζουμε σε αυτήν την εκδήλωση την πολυετή συνεργασία μας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο πρόσωπο του Διοικητή κ. Παπαστάθη να βλέπουμε το συνεργάτη που μας ενώνουν κοινοί στόχοι και επιδιώξεις.
Ενώ την πλακέτα στον σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής την απένειμε ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Λουκάς για την μέχρι τώρα συνεργασία μας.
Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος μας είπε ότι ο Δήμος θα είναι στο πλευρό του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαυρίου, θα μας βοηθήσει στο θέμα της απόκτησης δεξαμενής του πυροσβεστικού καθώς και στην αγορά αυτοκινήτου.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συλλόγου ο κ. Θωμάς Κλιάφας ευχαρίστησε τις εθελόντριες γυναίκες της ομάδας πυρασφάλειας και όσους βοηθούν με τις χορηγίες τους το Σύλλογό μας .
Συνεχίζοντας ο πρόεδρος αναφέρθηκε περιληπτικά στις δραστηριότητες του Συλλόγου την χρονιά που πέρασε.
1. Με την συνεργασία του Δήμου κάναμε τρεις φορές δεντροφύτευση στην παλαιά χωματερή Λαυρίου και φυτεύτηκαν πέντε χιλιάδες θαμνώδη φυτά.
2. Δεντροφυτεύσαμε αλμυρίκια στην παραλία Αγίου Νικολάου, τα οποία και ποτίζαμε. Ευχαριστούμε πολύ όλα τα άτομα της ομάδας που συμμετείχαν σε αυτές τις δραστηριότητες.
3. Με την συνεργασία της Πυροσβεστικής γεμίζουμε τις δεξαμενές που υπάρχουν διάσπαρτες στο βουνό και χρησιμοποιούνται σε περίπτωση φωτιάς να πλύνει κάποιος το πρόσωπό του, να πάρουν νερό τα πεζοπόρα τμήματα, ακόμα και να γίνει φουλάρισμα ΤΑΚΟΤΑΣ με βαρύτητα.
4. Με το δικό μας πυροσβεστικό γεμίζαμε τις δεξαμενές της Αγίας Βαρβάρας και του προφήτη Ηλία.
5. Γιορτάζοντας την Αγία Βαρβάρα παραμονή πηγαίνουμε ξύλα για το τζάκι στο κελί γι αυτούς που ξενυχτούν της χάρη της. Ανήμερα μοιράζουμε άρτους, καρύδες και κονιακάκι.
6. Φέτος λόγω ότι δεν έχει τσίχλες ακόμα δεν έγινε η ετήσια εκδρομή αλλά αν παρουσιαστούν πουλιά έχει προγραμματιστεί να γίνει.
7. Έγινε απελευθέρωση περδικών σε διάφορα σημεία της περιφέρειας του Συλλόγου μας και έχουμε πουλιά και για φέτος
8. Στο κόψιμο της πίτας του 2017 είχαμε καλέσει πιλότους και τους μηχανικούς της Μοίρας των πυροσβεστικών αεροσκαφών και τους τιμήσαμε για την πολύτιμη προσφορά τους. Ήταν μία πολύ ωραία εκδήλωση που ήταν αντάξια στο τόσο πολύτιμο έργο αυτών των ανθρώπων.
9. Πραγματοποιήσαμε την εκπαίδευση της ομάδας πυρασφάλειας να φρεσκάρουμε στην μνήμη μας τα όσα γνωρίζουμε όλα αυτά τα χρόνια και δώσαμε περισσότερη βαρύτητα στις επικοινωνίες.

10. Παρεβρεθήκαμε στον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου που έγινε από τον Δήμο Λαυρεωτικής και την Πυροσβεστική Υπηρεσία και βραβεύτηκε η ομάδα πυρασφάλειας ενώ δόθηκε τιμητική πλακέτα στο Σύλλογο από το Δήμο.
11. Συμμετείχαμε στην κατάσβεση της φωτιάς στο Αρχαίο Θέατρο του Θορικού, στη φωτιά στα Μεγάλα Πεύκα καθώς και στην Αγία Μαρίνα.
12. Επανδρώσαμε το φυλάκιο του Αγίου Γερασίμου με την πολυμελή ομάδα πυρασφάλειας που έχουμε.
13. Αντί για φλουρί δώσαμε κάποια τρόφιμα στα γεύματα αγάπης του Αγίου Ανδρέα. Είναι μία συμβολική χειρονομία που κάνουμε στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.
14. Φέτος έχουμε προγραμματίσει να δοθούν άρβυλα στην ομάδα πυρασφάλειας τα οποία τα έχουμε πάρει και είναι χορηγία του Δήμου τον οποίο ευχαριστούμε πολύ.
15. Διαθέτουμε πεζοπόρο τμήμα με δύο επινότιους πυροσβεστήρες.
Και ενώ η χρονιά κύλαγε με όλες αυτές τις δραστηριότητες μας ήρθε το αναπάντεχο στις 09/12/2017 μας κλέψανε το πυροσβεστικό αυτοκίνητο.
Εξαφανίστηκε και δεν το είδε κανείς που πήγε ένα τόσο χαρακτηριστικό αυτοκίνητο , άνοιξε η γη και το κατάπιε?
Στην περιοχή του Λαυρίου δεν είναι το μοναδικό κρούσμα, εμείς μέχρι τώρα ξέρουμε ονομαστικά οχτώ αυτοκίνητα που έχουν κλαπεί τον τελευταίο καιρό.
Σαν Διοίκηση δεν το βάζουμε κάτω.
Ο στόχος μας είναι να ξανααποκτήσουμε δικό μας πυροσβεστικό γιατί αυτό που κάνουμε το πιστεύουμε και δεν το κάνουμε για τα μάτια του κόσμου.
Οι σφυγομετρήσεις που έχουμε κάνει μέχρι τώρα είναι σε θετικό σημείο.
Αυτό που μας λείπει είναι η δεξαμενή.

Ακολούθησε το κόψιμο της πίτας, κληρώθηκαν διάφορα δώρα και η βραδιά έκλεισε με μεζεδάκι και κρασί ως αργά την νύχτα.

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας