επικαιροτητα

Published on 9 Φεβρουαρίου, 2018 | by Kynoclub

0

Φαρκαδόνα: Κι όμως τα αγριογούρουνα είναι ακόμη εδώ και συνεχίζουν τις καταστροφές

Μπορεί οι περισσότεροι εκ των αγροτών να ξέχασαν τις ζημιές που δημιουργούσαν τους καλοκαιρινούς μήνες τα αγριογούρουνα σε καλλιεργούμενες εκτάσεις σε πολλά διαμερίσματα του Δήμου Φαρκαδόνας.

Υπάρχει όμως και μια μικρή μερίδα αγροτών που δεν ξεχνά μιας και σήμερα έρχεται αντιμέτωπη με τις ζημιές που προκαλούν οι αγριόχοιροι σε αγροτικές εκτάσεις. Ζημιές που προκαλούνται τόσο στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, όσο και στις αγροτικές καλλιέργειες, αποτελώντας ένα μεγάλο πλήγμα. Φυσικά το γεγονός έρχεται να προβληματίσει τον αγροτικό κόσμο καθώς σε λίγο διάστημα θα κηρυχτεί η έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου και τα προβλήματα θα είναι γνωστά μιας και ακόμη και σήμερα μεγάλοι πληθυσμοί των αγριόχοιρων βρίσκονται στην περιοχή μας.

Αντιμέτωποι με ζημιές που προκαλούν οι αγριόχοιροι βρίσκονται αγρότες του Ζάρκου, που καλλιεργούν διάφορες ποικιλίες δέντρων. Οι καλλιέργειες φιλοξενούνται στην περιοχή που γειτνιάζει με την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Ζάρκου και οι αγρότες για να τις προφυλάξουν επένδυσαν αρκετά χρήματα για την περίφραξη των καλλιεργειών τους. Ωστόσο η περίφραση δεν είναι ικανή για να προστατεύσει τις περιουσίες από την επέλαση των αγριογούρουνων.

Οι αγριόχοιροι προκαλούν ανυπολόγιστες ζημιές για να εισέλθουν στα καλλιεργούμενα χωράφια με δέντρα και αμπέλια, προκαλώντας σε πολλές των περιπτώσεων απελπισία στους αγρότες, που φοβούνται για τα επακόλουθα τους καλοκαιρινούς μήνες. Εξάλλου οι ίδιοι την τελευταία διετία καταγράφουν τεράστιες ζημιές στη φυτική παραγωγή και την υλικοτεχνική υποδομή, η οποία δεν αποζημιώνεται βάσει των κανονισμών του ΕΛΓΑ.

Κατά την περσινή χρονιά οι ζημίες που προκάλεσαν τα αγριογούρουνα τόσο στην συγκεκριμένη περιοχή, όσο και σε άλλες του Δήμου Φαρκαδόνας χαρακτηριζόταν ανυπολόγιστες, κάτι που φοβούνται και για το επόμενο καλοκαίρι.

Οι αγρότες του συνόλου των περιοχών του Δήμου Φαρκαδόνας, ζητούν την παρέμβαση των κρατικών φορέων για να προστατευτούν πριν οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική καταστροφή.

Πηγή: http://krinitrikalon.gr


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας