οργανωσεις

Published on 14 Φεβρουαρίου, 2018 | by Kynoclub

0

Όταν ο ΟΚΑΔΕ παραδέχεται και επίσημα ότι υπάρχουν ντοπαρισμένοι σκύλοι…

κείμενο-φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

Το γνωστό θέμα του ντόπινγκ στους αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων είναι ένα από τα συχνότερα  θέματα συζήτησης μεταξύ των κυνόφιλων.  Κάθε τόσο και με αφορμή τους ξαφνικούς θανάτους διάσημων αγωνιστικών σκύλων έρχεται η επιβεβαίωση της διαρκούς αμφισβήτησης της αξιοπιστίας της αγωνιστικής κυνοφιλίας (και) από την χρήση αναβολικών.  Κρατάει χρόνια αυτή η …κολόνια. Όσο και να κρύβουν οι ιθύνοντες (διεθνώς) το μέγιστο πρόβλημα του ντοπαρίσματος πάντα υπάρχουν αφορμές για να επανέλθει… Το πόσο υπαρκτό είναι το ντοπάρισμα το επιβεβαιώνει ο ίδιος ο ΟΚΑΔΕ  μέσα από τις αποδείξεις είσπραξης που δίνει στους συμμετέχοντες για το αντίτιμο συμμετοχής στις εκδηλώσεις του! (φωτογραφίες)

Θα θυμούνται όσοι παρακολουθούν τα κυνοφιλικά δρώμενα την παρ ολίγον διαγραφή του Θωμά Πετρόχειλου που μεταξύ άλλων είχε ζητήσει και την καθιέρωση του αντιτόπινγκ κοντρόλ στους σκύλους που συμμετέχουν  στους αγώνες του Ομίλου Κυνοφίλων Αγγλικών Δεικτών.

Από τότε πέρασαν κάμποσα χρόνια όμως το θέμα δεν ξεχάστηκε.  Η διοίκηση του ΟΚΑΔΕ βρήκε άλλοθι για να μην κάνει απολύτως τίποτα πάνω σε αυτό το πολύ σοβαρό θέμα μέ  δυο γραμμές στις αποδείξεις της!  

-Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι θα πρέπει  να σημειώσουμε ότι το φαινόμενο είναι διεθνές και στην περίπτωση που εφαρμόζονταν  αντιτόπινγκ κοντρόλ στους ελληνικούς αγώνες μάλλον δεν θα πατούσε κανένας ξένος κυναγωγός… Και όπως είναι πολύ πιθανό θα μειώνονταν και οι ελληνικές συμμετοχές με ότι συνεπάγεται  για την οικονομική επιβίωση του Ομίλου… Όσο περισσότερες συμμετοχές τόσο περισσότερα έσοδα…

-Αξίζει να θυμηθούμε την αναφορά στο ντοπάρισμα που είχε γίνει πριν αρκετά χρόνια σε σεμινάριο του ΟΚΑΔΕ με ομιλητές τους κ Franco Zurlini και Oliviano Nobile.  Σε σχετική ερώτηση του Θωμα Πετρόχειλου είχαν παραδεχτεί ότι υπάρχει πρόβλημα ντοπαρίσματος και για αυτό ο Όμιλος Πόιντερ της Ιταλίας είχε ζητήσει από τον ΚΟΕ της Ιταλίας (ENCI) την καθιέρωση αντιτόπιγκ κοντρόλ χωρίς όμως να εισακουστεί.

-Θα μπορούσαμε εδω να αναφέρουμε μια σειρά από ξαφνικούς θανάτους αγωνιστικών σκύλων από διαφορές  αίτιες που συνήθως παρουσιάζονται ως απώλειες  από άγανο ενώ δεν λείπουν και οι …εξαφανίσεις ή οι φόλες! Μια ακόμα συνέπεια της χρήσης αναβολικών είναι τα πρόωρα γηρατειά όπως και η στειρότητα ή ο περιορισμένος αριθμός κουταβιών από γεννήτορες αγωνομάχους….

Το πόσο κακό προκαλεί η χρήση αναβολικών σε σκύλους αγώνων δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε περισσότερο. Όχι μόνο στα ίδια τα ζώα που ΄΄χαπακώνονται΄΄  αλλά και στην αξιοπιστία της κυνοφιλίας που παράγει πλαστούς πρωταθλητές (και) με την χρήση αναβολικών…

δειτε: Τα ερωτηματικά από τους ξαφνικούς θανάτους αγωνόσκυλων!

δειτε: Γιάννης Μαθιόπουλος: Προτιμώ να δώσω χρήματα σε μια φτωχή οικογένεια παρά στα λαμόγια του ΟΚΑΔΕ!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας