θεματα

Published on 27 Φεβρουαρίου, 2018 | by Kynoclub

0

Δείτε που ανέβηκε αυτή η γάτα για να κυνηγήσει δεκαοχτούρες και κοτσύφια…

κείμενο-φώτο: Ν. Φωτακόπουλος

Έχουν ειπωθεί πολλά και έχουν γραφτεί ακόμα περισσότερα για τις γάτες κυνηγούς. Χιλιάδες χρόνια ΄΄έκπολιτισμού΄΄ και συνύπαρξης με τον άνθρωπο δεν έχουν καταφέρει να αμβλύνουν τα κυνηγετικά της ένστικτα…. Εκατομμύρια είναι τα πουλιά που αφανίζουν κάθε χρόνο οι ΄΄αστικές γάτες΄΄ σύμφωνα με  επιστημονικές έρευνες ανεξάρτητα από τις συνθήκες διαβίωσής τους. Ακόμα και η πιο καλοαναθρεμμένη σπιτόγατα ανά πάσα στιγμή μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα άρπαγα χωρίς οίκτο. Όταν αντικρύσει το θήραμα θα χρησιμοποιήσει όλα της τα όπλα και το γονιδιακό ένστικτο του αιλουροειδούς για να το αρπάξει.

-Σύμφωνα με έρευνα  της Βασιλικής Κτηνιατρικής Σχολής του Λονδίνου,   όλες οι γάτες διατηρούν το κυνηγετικό τους ένστικτο είτε ζουν στην πόλη είτε σε αγροκτήματα.  Η διαφορά είναι ότι οι «καλοταϊσμένες» γάτες τείνουν να παίζουν με το θήραμά τους πριν το σκοτώσουν. Σύμφωνα με στοιχεία  της ίδια έρευνας οι κατοικίδιες γάτες τόσο της πόλης όσο και των χωριών εξακολουθούν  να κυνηγούν και να φέρνουν πίσω θηράματα, κατά μέσο όρο τέσσερις φορές την εβδομάδα, ακόμα και μεγάλα πτηνά όπως γλάρους.

-Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές. Μια γάτα των Νοτίων προαστίων της Αθήνας καραδοκεί επί ώρες για να αρπάξει έναν κότσυφα ή  μία δεκαοχτούρα σκαρφαλωμένη στα γυμνά κλαδιά ενός δένδρου..  Γεννημένη κυνηγός!

-ΔΕΙΤΕ: Οι γάτες στην Αυστραλία σκοτώνουν ένα εκατομμύριο πουλιά την ημέρα!

-ΔΕΙΤΕ: Οι γάτες είναι καλύτεροι κυνηγοί από τις τίγρεις!

-ΔΕΙΤΕ: Πόσα πουλιά σκοτώνει μια γάτα; Πιλοτικό πρόγραμμα δίνει απαντήσεις…

  


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας