επικαιροτητα

Published on 27 Φεβρουαρίου, 2018 | by Kynoclub

0

Θηρεύτηκε δακτυλιωμένη μπεκάτσα στη Βέροια

Την Κυριακή 25/2/2018, ο κυνηγός μέλος του Κ.Σ. Βέροιας κ. Μπαμπούνης Παναγιώτης, θήρευσε μία δακτυλιωμένη μπεκάτσα σε περιοχή κοντά στη Βέροια. Άμεσα κάλεσε τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Σιδέρη Αθανάσιο και τον ενημέρωσε για το δακτυλιωμένο θήραμα. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε με τη σειρά του τον Επιστ. Συνεργάτη της ΚΟΜΑΘ που είναι αρμόδιος για την περιοχή, ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Μπαμπούνη και κατέγραψε τα στοιχεία που υπήρχαν στο δακτυλίδι, τα οποία προώθησε στο αρμόδιο Υπουργειο.

Η συγκεκριμένη μπεκάτσα, όπως φαίνεται σε κάποιο βαθμό και στη φωτογραφία, δακτυλιώθηκε στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

Ο εντοπισμός δακτυλιωμένων πτηνών δίνει στην επιστημονική κοινότητα σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το μυστήριο της μετανάστευσής τους. Είναι επομένως ιδιαίτερα χρήσιμο, κάθε κυνηγός που βρίσκει δακτυλιωμένο θήραμα να ενημερώνει το Σύλλογο του για να καταγραφούν οι πληροφορίες αυτές.

Ευχαριστούμε τον κ. Μπαμπούνη για τη διάθεση, το χρόνο και το ενδιαφέρον του να μας ενημερώσει και ευχόμαστε όλοι οι κυνηγοί να ακολουθούν το παράδειγμά του, γιατί μόνο μέσα από τη γνώση της βιολογίας των θηραμάτων μπορούμε να τα διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά και αειφορικά.

Πηγή: www.ksv.gr


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας