επικαιροτητα

Published on 1 Μαρτίου, 2018 | by Kynoclub

0

Σύλληψη για παράνομη θήρα λαγού στην Ορνέ Ρεθύμνου

Τις νυχτερινές ώρες της Τρίτης 27/2/2018, σε περιπολία που πραγματοποιούσαν κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου, μαζί με τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες Ρεθύμνου, εντόπισαν ένα αυτοκίνητο να κινείται στην περιοχή μεταξύ Ορνέ και Χορδάκι με τη χρήση προβολέα.

Στη συνέχεια στήθηκαν 2 σημεία ελέγχου, ώστε να μπορέσουν να σταματήσουν και να ελέγξουν το ύποπτο όχημα. Η πρώτη απόπειρα ελέγχου έγινε από το κλιμάκιο της Δ/νσης Δασών, αλλά ο οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε και διέφυγε. Το ίδιο συνέβη και στο δεύτερο σημείο ελέγχου, όπου παρά την προσπάθεια των θηροφυλάκων κατάφερε αρχικά να διαφύγει, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του ενός θηροφύλακα.

Οι θηροφύλακες το ακολούθησαν με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και κατάφεραν να το σταματήσουν μέσα στον οικισμό του Ορνέ. Ο οδηγός πέταξε τα σύνεργα της παράνομης θήρας και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, αλλά ακινητοποιήθηκε από τον ένα θηροφύλακα και συνελήφθη.

Στο σημείο της σύλληψης έφτασε και το κλιμάκιο της Δ/νσης Δασών, όπου βρέθηκαν ένα σακίδιο μ έναν σκοτωμένο λαγό, ένας προβολέας, ένα μονόκαννο όπλο και 18 φυσίγγια. Τα παραπάνω κατασχέθηκαν, μαζί με το όχημα του λαθροθήρα και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Πηγή: https://www.skroutz.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας