επικαιροτητα Τι-να-προσέξουμε-στο-Internet

Published on 7 Μαρτίου, 2018 | by gentux

0

Τι να προσέξουμε στο Internet

Τι να προσέξουμε στο Internet

Το Internet δεν είναι ένα ασφαλές μέρος. Λόγω του ότι δεν υπάρχει ιδιοκτησία του και του γεγονότος ότι είναι προσβάσιμο από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και χωρών που δεν επιβάλλονται οι νόμοι, σίγουρα θα βρεθούν μπροστά σας διάφορες παγίδες που προσπαθούν να κλέψουν τα προσωπικά σας δεδομένα ή ακόμα και χρήματα.

Ακόμα και αν έχετε antivirus είναι σημαντικό να ακολουθείτε ασφαλείς πρακτικές περιήγησης για να διασφαλίσετε τα δεδομένα σας και τα αρχεία σας.

Προσοχή στην κατασκευή ιστοσελίδων

Η κατασκευή ιστοσελίδων εάν δεν γίνετε από ειδικούς με εμπειρία, δημιουργούνται προβλήματα και πολλές φορές η ιστοσελίδα σας γεμίζει από κακόβουλο λογισμικό που έχει σκοπό την υποκλοπή στοιχείων και μόλυνσης του υπολογιστή σας. Μία ιστοσελίδα πρέπει να κατασκευάζεται με τις βέλτιστες πρακτικές και να συντηρείτε συχνά.

Προσοχή στο Phishing

Αν λαμβάνετε e-mails που περιέχουν συνδέσμους και φόρμες για επαλήθευση προσωπικών στοιχείων ή σας ζητούν να βάλετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον αποστολέα. Βεβαιωθείτε ότι ο αποστολέας ότι ανήκει σε εταιρεία με την οποία συνεργάζεστε. Οι απατεώνες δημιουργούν διευθύνσεις URL για να εξαπατούν τους χρήστες. Να είστε προσεκτικοί με τις διευθύνσεις URL που σας αποστέλλονται μέσω email.  

Προσέξτε τι κατεβάζετε απο το internet

Όταν κατεβάζετε αρχεία, όπως λογισμικό ή ταινίες, πολλές φορές κρύβουν κακόβουλο λογισμικό και μπορούν να βλάψουν τον υπολογιστή σας χωρίς να το γνωρίζετε.

Μην ρισκάρετε αν δεν είστε σίγουροι ότι αυτό που κατεβάζετε είναι ασφαλές. Προσέξτε όταν εκτελείτε ένα εκτελέσιμο αρχείο, ακόμα και αν προέρχεται από μια ιστοσελίδα που επισκέπτεστε συχνά. Διαβάστε και αξιολογήστε προσεκτικά το σχετικά με το αρχείο που πάτε να κατεβάσετε.

Spyware

Τις περισσότερες φορές όταν δείτε σε μία ιστοσελίδα ένα σύνδεσμο που υπόσχεται να σας λύσει υποτιθέμενα προβλήματα ή να κάνει τον υπολογιστή σας γρηγορότερο, είναι πιθανότατα ένα spyware. Ένα spyware είναι κακόβουλο λογισμικό υποκλοπής προσωπικών στοιχείων το οποίο μπορεί να λειτουργεί αθόρυβα στον υπολογιστή σας χωρίς να το καταλάβετε. Να μην βασίζεστε μόνο στο antivirus αλλά περισσότερο βασιστείτε στην κρίση σας.

Κωδικοί πρόσβασης

Να αλλάζετε τους κωδικούς πρόσβασης συχνά οπουδήποτε τους  χρησιμοποιείτε, απο τον προσωπικό σας υπολογιστή, σελίδες που είστε μέλη κ.α. Μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για όλα τα sites, γιατί αν κάποιος τον βρει υπάρχει πιθανότητα να έχει πρόσβαση παντού με τα δικά σας στοιχεία. Χρησιμοποιήστε σύνθετους και διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης και προσπαθήστε να τους απομνημονεύσετε ή να τους γράψετε σε ένα ασφαλές σημείο. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήστε ένα ασφαλές πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης.

Η CMD μία εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή ιστοσελίδων και στο Digital Marketing. Η διαδικασία κατασκευής και συντήρησης ιστοσελίδων γίνετε πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των servers που φιλοξενούν τις ιστοσελίδες και των χρηστών που τις επισκέπτονται.

Tags:


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας