οργανωσεις

Published on 11 Μαρτίου, 2018 | by Kynoclub

0

Άμεσα εκλογές αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της Γ ΚΟΠ στέλνοντας μήνυμα στην ΄΄Αποκεντρωμένη΄΄ της Πελοποννήσου και τους διορισμένους της.

Πάτρα: Αποστολή Νίκος Φωτακόπουλος

Σε κλίμα έντασης διεξήχθη η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Γ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας  Πελοποννήσου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας. Σαράντα ήμερες μετά την καθαίρεση της εκλεγμένης διοίκησης και τον διορισμό προσωρινής (από τον διευθυντή Συντονισμού και Επιθεώρησης ∆ασών της Αποκεντρωμένης ∆ιοίκησης Πελοποννήσου, ∆υτικής Ελλάδας και Ιονίου κ Νικόλαο Μπακουλόπουλο) πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση μετά από απαίτηση δεκάδων Κυνηγετικών Συλλόγων. Αποκλειστικό  θέμα ο ορισμός  εκλογών για ανάδειξη δημοκρατικά εκλεγμένης διοίκησης.

-Την Γενική Συνέλευση άνοιξε με μακροσκελή τοποθέτηση ο νομικός κ Τσακανίκας ο οποίος ερμήνευσε το διοικητικό δικαίωμα της ΄΄Αποκεντρωμένης΄΄ να ελέγχει την Ομοσπονδία και  να  διορίζει προσωρινές διοικήσεις ενώ δήλωσε ότι είναι αποκλειστικό δικαίωμά  της διορισμένης διοίκησης ο ορισμός ημερομηνίας εκλογών.  Αυτό το δικαίωμα, τον ορισμό ημερομηνίας εκλογών, αντέκρουσε με τοποθέτηση του, χειροκροτούμενος,  ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Γυθείου κ Πέτρου που δήλωσε, ως δικηγόρος, ότι η Γενική Συνέλευση έχει κάθε δικαίωμα να ορίσει ημερομηνία εκλογών, κάτι που  τελικά έγινε.

Μετά από τέσσερις ώρες αντεγκλήσεων και μακράς τοποθέτησης του εκπροσώπου της ΄΄Αποκεντρωμένης΄΄ κ Τοκατλίδη το σώμα απαίτησε να διεξαχθεί μυστική  ψηφοφορία για εκλογές με δυο προτάσεις. Η μια πρόταση ήταν για άμεση προκήρυξη εκλογών το συντομότερο δυνατό (1η Απριλίου) και η δεύτερη πρόταση ήταν να εξαντληθεί η τρίμηνη θητεία της διορισμένης διοικούσας επιτροπής την οποία αποφάσισε και επέβαλε η ΄΄Αποκεντρωμένη΄΄.  Τελικά το σώμα αποφάσισε με μεγάλη διαφορά (32 ψήφους) την διεξαγωγή άμεσων εκλογών,  έναντι μόλις 10 που ψήφησαν την εξάντληση της τρίμηνης θητείας της  ΄΄δοτής΄΄ διοίκησης ενώ βρέθηκε και μια άκυρη ψήφος.

-Εντύπωση προκάλεσε η αποκάλυψη του τρόπου της επιλογής των μελών της προσωρινής διοίκησης η οποία όπως ειπώθηκε ήταν μεθοδευμένη όπως και η καθαίρεση της εκλεγμένης.  Ο κ Τοκατλίδης εκπρόσωπος της ΄΄Αποκεντρωμένης΄΄ παρά την ΄΄υπηρεσιακή΄΄ του τοποθέτηση δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει με πειστικό τρόπο την καθαίρεση των εκλεγμένων  ούτε και τον τρόπο επιλογής των διορισμένων.

-Αξίζει να σημειωθεί ότι την προεδρία της Γενικής Συνέλευσης είχε ο διορισμένος πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής κ Δαρμάς μια και  δεν εκλέχτηκε κάν πρόεδρος Γενικής Συνέλευσης. Όπως ήταν φυσικό η προεδρία του δεν ήταν όσο θα έπρεπε δίκαιη μια και ο ίδιος αντί να προεδρεύει συνεχώς βρισκόταν σε αντιπαράθεση με τους ομιλητές και τα μέλη της Συνέλευσης. Από τα υπόλοιπα μέλη της διορισμένης διοίκησης  ουδείς έλαβε τον λόγο εντυπωσιάζοντας με την σιωπή τους η οποία ερμηνεύτηκε κατά το δοκούν.

-Το  αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για άμεσο ορισμό αρχαιρεσιών σε κάθε περίπτωση μπορεί να  θεωρηθεί ως αποδοκιμασία,  τόσο της απόφασης της ΄΄Αποκεντρωμένης΄΄ για καθαίρεση της εκλεγμένης διοίκησης, όσο και αυτών που την υποκίνησαν και έσπευσαν να καταλάβουν τις θέσεις των ΄΄δοτών΄΄.

Το ιστορικό της καθαίρεσης

-Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η περιπέτεια της Γ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου ξεκίνησε μετά την δημοσιοποίηση των πορισμάτων οικονομοδιαχειριστικού έλεγχου προηγούμενων ετών από την ΄΄Αποκεντρωμένη΄΄. Τα πορίσματα με τα ευρήματα τους στάλθηκαν στον εισαγγελέα για να (αν) αποφασίσει για τα περαιτέρω ενώ, όπως προαναφέρθηκε, ο κ Νικόλαος Μπακουλόπουλος αποφάσισε την καθαίρεση τεσσάρων μελών της διοίκησης επειδή τα χρόνια που αφορούσαν τον οικονομοδιαχειριστικό έλεγχο ήταν μέλη των τότε διοικήσεων.  Όμως αυτή η καθαίρεση εκ των πραγμάτων ήταν και μια ατιμωτική επικοινωνιακή καταδίκη η οποία δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στους καθαιρεθέντες.  Και αυτό διότι τους ζήτησε να εκφράσουν (όπως ισχυρίζονται)  τις όποιες αντιρρήσεις τους εντός δέκα ημερών (!) όταν ο έλεγχος κράτησε 6-7 χρόνια! Μάλιστα παρά το αίτημα των καθαιρεθεντων αρνήθηκε να τους δώσει εύλογο χρονικό διάστημα ενός μηνός για αντίκρουση και τοποθέτηση επί των ευρημάτων του πορίσματος.  Μια αδικαιολόγητη πραματικά βιασύνη, εκ μέρους της ΄΄Αποκεντρωμένης΄΄, μετά απο 7 χρόνια (μή) ελέγχου. Σε κάθε περίπτωση όλοι ακόμα και οι καθαιρεθεντες ζητούν την διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση δικαιοσύνης ενώ όπως τονίζουν έγκριτοι νομικοί είναι ποινικό αδίκημα η σπίλωση υπολήψεων χωρίς να υπάρχει κάν κατηγορία.

Η συνέχεια του σήριαλ της Γ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου θα διεξαχθεί λοιπόν την 1η Απριλίου ενώ δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο το εντυπωσιακό  ΄΄ΟΧΙ΄΄ των κυνηγών της Πελοποννήσου στο καπέλωμα τους από τις υπερεξουσίες της  ΄΄Αποκεντρωμένης Διοίκησης΄΄. Όπως δεν πέρασε απαρατήρητη και η απουσία εκπροσώπου της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στην οποία οι κυνηγοί της  Γ ΚΟΠ έχουν δώσει και συνεχίζουν να αποδίδουν (υποχρεωτικά)  αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

δειτε:  Σοκ για την Γ ΚΟΠ! Καθαίρεση Διοικητικού Συμβουλίου και διορισμός διοικούσας επιτροπής.

δειτε: Οι …διορισμένοι της ΄΄Αποκεντρωμένης΄΄ ανέλαβαν την Γ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου.

δειτε: Το πόρισμα του οικονομικού ελέγχου καίει τις διοικήσεις της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου! Δικαίωση του kynoclub.gr


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας