Published on 14 Μαρτίου, 2018 | by Kynoclub

ΒΙΝΤΕΟ: Αγώνες σε ΄΄στημένο΄΄ ορτύκι στα Τρίκαλα!

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη σήμερα Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 στην Ζ.Ε.Σ. Γόμφων, ο Αγώνας Πρακτικού Κυνηγιού,  Α.Κ.Ι.- Ε.Κ.Ι., με απονομή CAC-CECT, σε ορτύκι εκτροφής (Coturnix-Coturnix), για αγγλικές & ηπειρωτικές φυλές, τον οποίο διοργάνωσε ο Κυνοφιλικός Όμιλος Τρικάλων.

Ο αγώνας συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ιδιοκτητών, κυναγωγών, αλλά & κυνόφιλων & κυνηγών, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που παραβρέθηκαν στον εν λόγω αγώνα από πολλές περιοχές της χώρας.

Κατά τον σημερινό αγώνα υπήρξαν δύο τερέν, όπου στο ένα διαγωνίσθηκαν σκύλοι αγγλικών φυλών(Setter & Pointer) & στο άλλο σκύλοι ηπειρωτικών φυλών (Επανιέλ Μπρετόν & Ντράχτχααρ). Αγώνας επιμερισμένος σε Α.Κ.Ι.(Αγώνα Κυνηγετικών Ικανοτήτων), κατά τον οποίο εμπεριέχεται η φέρμα, πλήρη ακινησία & επειδή το θήραμα είναι ήμερο, χρειάζεται & το απόρτ(επαναφορά) & Ε.ΦΥ.Π.( Εξέταση Φυσικών Ικανοτήτων) στον οποίο δεν απαιτείται η πλήρη ακινησία κατά την φέρμα, αλλά το απόρτ επιβάλλεται.

Με το πέρας των αγώνων ο πρόεδρος του ΚΟΤ κ. Ν. Ζιώγας ευχαρίστησε τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πύλης & τον Δ. Πύλης που εξ αρχής εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους για την πραγματοποίηση αυτής της γιορτής ουσιαστικά, αλλά & τους χορηγούς του αγώνα “Καραμανίδη” & “Τσαβέ”.

Με την σειρά τους οι κριτές, τόνισαν την σημαντικότητα τέτοιου είδους αγώνων, μιας & το κέρδος που αποκομίζει κανείς απ’ αυτούς έχει πολύπλευρες πτυχές, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε & στην καταλληλότητα των τερέν, τα οποία βαθμολόγησαν με “¨Αριστα”. Χρειάζονται όμως κάποιες προσθήκες οι οποίες έχουν να κάνουν με το κτιριακό κομμάτι, όχι κάτι σπουδαίο, απλά ένα κιόσκι που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της γραμματείας.

Στον αγώνα παραβρέθηκαν & παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχοι Γ. Τζιορτζιώτης & Σωτ. Αγγέλης, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης κ. Δημ. Λαμπρογεώργος, ο υπεύθυνος Θήρας του Δασαρχείου Τρικάλων κ. Ν. Μάνιος, ο Δασοπόνος κ. Δημ. Παππάς, ο δασοφύλακας κ. Δημ. Μηλιώτης & όπως αναφέραμε αρχικά & πολύς κόσμος της κυνηγεσίας – κυνοφυλίας, από πολλές περιοχές της χώρας.

Κριτές:

  1. Δημ. Χαλαστάνης, Κριτής αγγλικών δεικτών & μέλος του Δ.Σ. του Pointer & Setter Club
  2. Γεώρ. Λαμπρόπουλος, Κριτής αγγλικών δεικτών
  3. Γαβριήλ Νιανιός, Κριτής ηπειρωτικών δεικτών & μορφολογίας.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Αγγλικές Φυλές

1ος Εξαίρετος: Silvio of Daoulas Pyrgetos, Κουτσιβέτας Γ.

2ος Εξαίρετος: Gesoulis David, Πάτσης Κυριάκος/Καρκανιάς Άκης.

3ος Εξαίρετος: Bambo Droserou, Κολυσίκας Πέτρος.

Πολύς Καλός: Sonia, Σουλιώτης Νίκος.

CQN

Felicia, Σακκάς Σωτ.

Feo (Kessar) tou Papachristou

Apollon di Karkanias Team, Άκης Καρκανιάς

Zak, Τσιανέλης Γιώργος

Ε.ΦΥ.Π.

Karmen Billys Club, Σακκάς Σωτ. – Ρόβας Βασ.(Σακκάς Σωτ).

Zizel, Γούσιας Νικ.

Kal Billys Club, Σακκάς Σωτ. – Ρόβας Βασ.(Σακκάς Σωτ)

Mac, Γκριναφίδης Φίλιππος

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ

1ος Εξαίρετος: Tedy, Κατσιούμπας/Κατσάβαρος

2ος Πολύ Καλός: Manu Exserron G.S., Καραμάνος Νικήτας.

Πηγή: http://pylinews.gr


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας