ελληνικος ιχνηλατης

Published on 17 Μαρτίου, 2018 | by Kynoclub

0

Ιστορία γράφουν οι …κυναγωγοί στους πρώτους επίσημους Αγώνες Ελληνικών Ιχνηλατών!

κείμενο- φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

Χωρίς σκύλους στην βαθμολογία ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι επίσημοι αγώνες Ελληνικών ιχνηλατών (με απονομή CACT)  που διοργάνωσε ο  Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος στο Πάνειο όρος, κοντά στην Κερατέα Αττικής. Όπως τόνισε και η πρόεδρος του ΚΟΕ κα Ιωάννα Γαλανού, που τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση, αυτοί οι αγώνες έχουν ιστορική (κυνολογικά) αξία μια και είναι οι πρώτοι που διεξάγονται μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου που επιτρέπει πλέον την νόμιμη διεξαγωγή αγώνων για Ιχνηλάτες…

-Η ημέρα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για σκύλους, κυναγωγούς και κριτές μια υπήρχαν καιρικές και εδαφικές πολλές αντιξοότητες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιούργησαν οι θυελλώδεις άνεμοι που επέβαλαν την …μετατόπιση των τερέν σε πιο απάνεμες βορινές πλαγιές οι οποίες όμως ήταν κατάφυτες με ελάχιστα διάκενα που θα διευκόλυναν την εργασία των ιχνηλατών. Η υπερβολικά πυκνή βλάστηση σε συνδυασμό με την σπανιότητα των   (παμπόνηρων) λαγών, όπως προαναφέρθηκε, δεν επέτρεψαν την βαθμολόγηση κάποιου σκύλου αφού δεν υπήρξε  κανένα ΄΄ξεφώλιασμα΄΄ ή ολοκληρωμένη εργασία.

Οι κριτές και οι διαπιστώσεις τους…

Έτσι οι Ιταλοί κριτές κ Cario Bosio, Pietro Dallagiovanna, Marcelo Massardi, Dr. Giuseppe Cicchitti και Gianluca di Giannantonio δεν είχαν την ευκαιρία να αποδώσουν κάποια διάκριση όμως μπόρεσαν να αξιολογήσουν κυνοτεχνικά τους ιχνηλάτες μας. Η κυριότερη και πιο σημαντική διαπίστωση ήταν η ομοιομορφία τω σκύλων που παρουσιάστηκαν και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μια τόσο ΄΄νέα΄΄ φυλή. Σημαντική όμως ήταν και η διαπίστωση για την εργασιακή απόδοση, όσο μπόρεσε αυτή  να αξιολογηθεί.  Οι κριτές την χαρακτήρισαν εξαιρετική για τους περισσότερους σκύλους που παρουσιάστηκαν. Άλλες επισημάνσεις τους θα αναφέρουμε σε επόμενες αναρτήσεις το προσεχές χρονικό διάστημα..

Οι κυναγωγοί και η ….καταγωγή τους

Το ενδιαφέρον για συμμετοχή ήταν πραγματικά εντυπωσιακό και οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να βάλουν …όρια συμμετοχών. Οι λάτρεις των Ελληνικών Ιχνηλατών έδωσαν εντυπωσιακό ΄΄παρών΄΄ και δήλωσαν συμμετοχή απο πολλά μέρη της Ελλάδος όπως τα Γρεβενά (Μπαλατσούκας, Μπατακόιας), η Κοζάνη (Ανδρεάδης) Ερμιονίδα (Μπουγιούρας), η Ελασσόνα (Γκουνέλας), τα Τρίκαλα (Βαρσάνης), η  Λαμία (Καραδήμας, η Αρχαία Ολυμπία (Κατσικονούρης), η Άρτα (Παπαρούνης) η Κορινθία(Κουγιάς), τα Ιωάννινα( Ντάγκας) ενώ δεν έλειψαν και οι ΄΄Αθηναίοι΄΄ όπως οι Κορνέζος, Μαριώλης, Αγγελόπουλος κ.λ.π . Οι περισσότεροι κυναγωγοί παρουσίασαν τους σκύλους τους σε ζευγάρια ή στο ΄΄ατομικό΄΄ ενώ υπήρξε και μια εντυπωσιακή σε …όγκο συμμετοχή που ήταν η αγέλη εξι ιχνηλατών του κ Καραδήμα από την Λαμία.

Οι δόκιμοι Έλληνες κριτές

Το μεγάλο κέρδος της ημέρας ήταν αναμφίβολα  η διαδικασία ανάδειξης επίσημων Ελλήνων κριτών εργασίας για ιχνηλάτες. Μια σημαντική διαδικασία για την οποία εργάστηκαν επίμονα και για  μεγάλο χρονικό διάστημα τόσο η διοίκηση του ΟΦΕΙ όσο και του ΚΟΕ. Η ανάδειξη Ελλήνων κριτών, όπως είναι φυσικό,  θα βοηθήσει τα μέγιστα στην βελτίωση όχι μόνο των ελληνικών αλλά και όλων των καθαρόαιμων ιχνηλατών αφού πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος για την διοργάνωση αγώνων σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Οι δόκιμοι οι οποίοι έχουν περάσει ήδη επιτυχώς γραπτές εξετάσεις (εδώ και ένα χρόνο) είναι οι Φώτης Πεσιλής (πρόεδρος ΟΦΕΙ), Αθανάσιος Γκόπης (…ήρωας- ιστορικό μέλος του ΚΟΕ, Διεθνής κριτής μορφολογίας και εργασίας  Ομάδων 6 &7), Γιάννης Φραγκίδης (Διεθνής κριτής μορφολογίας και εργασίας Ομάδων 6&7), Αθανάσιος Παπαγεωργίου (ιδρυτικός πρόεδρος του ΟΦΕΙ ιδιόκτητης-εκτροφέας αρκετών Πρωταθλητών Ε.Ι) και Νίκος Φωτακόπουλος (μέλος διοίκησης ΚΟΕ, Διεθνής κριτής μορφολογίας και εργασίας φυλών Ομάδων 6 & 7).

δείτεΗ ιστορία του Ελληνικού Ιχνηλάτη

δείτεΗ κάθοδος του Ομίλου Ελληνικού Ιχνηλάτη στην Σπάρτη…


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας