ειπαν

Published on 22 Μαρτίου, 2018 | by Kynoclub

0

Τι λέει σε Ανοικτή Επιστολή κατά του ΣτΕ ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Κυνηγετικών Συλλόγων

Με ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο πρώην πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Κυνηγετικών Σκοπευτικών Συλλόγων κ Νίκος Κουρπουανίδης κοινοποιεί επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ Σακελαρίου. Στην επιστολή αυτή εκφράζει απογοήτευση για τον διαχωρισμό  από το ΣτΕ των Ελλήνων πολιτών κυνηγών σε κατηγορίες ενώ παράλληλα καταγράφει μια σειρά από αποφάσεις του που στρέφονται κατά των Ανεξάρτητων Κυνηγετικών Συλλόγων. Διαβάστε την επιστολή του κ Κουρπουανίδη που έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει να τα βάζει με κατεστημένα και να λέει τα πράγματα όπως είναι, και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα…Ν.Φ.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Του Κουρπουανίδη Νικολάου του

ΙωάννηΚατοίκου Πτολεμαϊδας

Αν. Νικολαΐδη 64
Τηλ. 6932355777
Πρώην Προέδρου της 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ 
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ –ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΩΝ 
ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Προς

Τον Πρόεδρο του Σ.Τ.Ε

Κον Σακελαρίου

Κύριε Πρόεδρε:
Λαβών αφορμή από τα προηγούμενα γεγονότα μεταξύ της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης όπου οι μεν κατηγορούν τους δε δίδοντας την χειρότερη εικόνα στον ελληνικό λαό όσον αφορά τους θεσμούς του έθνους, δράττομαι της ευκαιρίας να σας αναφέρω τα εξής: 
Πριν αρκετά χρόνια προσφύγαμε στο Δικαστήριο σας προκειμένου να επιλύσετε ρυθμίσεις και Νόμους οι οποίοι ( κατά την άποψη μας ) ήταν αντισυνταγματικοί και παράνομοι όπως η κατάφορη παραβίαση του συντάγματος για την ισότητα των πολιτών την σωματειακή ελευθερία , την ατομική ελευθερία , και γενικά την ελευθερία του «συνεταιρίζεστε».
Ήμασταν σίγουροι κύριε Πρόεδρε πως το Δικαστήριο σας θα εφάρμοζε τον Νόμο, και το Σύνταγμα της Χώρας και θα έδινε ένα δυνατό μάθημα σε όλους αυτούς οι οποίοι για δικούς τους λόγους ο κάθε ένας ξεχωριστά η όλοι μαζί παραβίαζαν όλα τα ανωτέρω και καταστρατηγούσαν το Σύνταγμα και τους Νόμους της Χώρας μας διαχωρίζοντας τους Έλληνες φορολογούμενους Πολίτες σε «συνεργαζόμενους και μη» δίδοντας στους μεν τα πάντα και συγχρόνως αφαιρώντας από τους δε τα πάντα όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας των Συλλόγων και την έκδοση των αδειών θήρας των μελών αυτών, αλλά και την επιβολή διπλάσιου τέλους μονομερώς στα μέλη της δικής μας Ομοσπονδίας για την ίδια έκδοση άδειας θήρας.
Όμως με τις με αρ΄ 2754/2012 και 875/13 αποφάσεις του Δικαστηρίου σας μετά από πάροδο πολλών ετών !!!!!!!! μηδενίστηκε η αισιοδοξία μας και «πάγωσε» το χαμόγελο μας για το εάν ισχύουν ίσα δικαιώματα στους πολίτες της χώρα μας όπως προβλέπεται άλλωστε και στο Σύνταγμα αυτής.
Οι δύο αποφάσεις του Δικαστηρίου σας μας έδωσαν να καταλάβουμε πως μπορούν να υφίστανται βασικοί διαχωρισμοί στους Έλληνες πολίτες ακόμα και σε Συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα τους.
Αναλύοντας τις αποφάσεις αυτές θέτω υπ΄ όψιν σας τα σημεία εκείνα που ( κατά την άποψη μας ) παραβίασαν την συνταγματική ελευθερία μας και μας διαχώρισαν από τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες στερώντας μας να ασκήσουμε τις προβλεπόμενες από τον Νόμο ελευθερίες μας στους τομείς του Συνεταιρίζεστε και της φορολογικής ισότητας.
1) Όσον αφορά την με αρ 875/2013 απόφαση σας και μάλιστα της ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ.
Αυτή μας στερεί το δικαίωμα να έχουμε ίση φορολογική μεταχείριση με τους λεγόμενους «συνεργαζόμενους» Έλληνες πολίτες κυνηγούς, χαρακτηρίζοντας ως νόμιμη την επαύξηση του ποσού 90% (επι της εισφοράς των συνεργαζόμενων συλλόγων) που επιβάλλεται από την πολιτεία μονομερώς εις τα μέλη των Συλλόγων μας ως τέλος σε σχέση με τους υπόλοιπους Έλληνες κυνηγούς προς το ΚΤΓ και Δασών.
Χαρακτηρίζετε ως «ανταποδοτικά» τα ποσά των λεγόμενων «Συνεργαζόμενων» Ελλήνων κυνηγών δικαιολογώντας την απόφαση σας και δεν λαμβάνετε υπ΄όψιν σας το γεγονός ότι και οι δικοί μας Σύλλογοι έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις (οι οποίες μάλιστα περιγράφονται στα καταστατικά τους) με τους «συνεργαζόμενους» συλλόγους.
2) Χαρακτηρίζετε ως «επιτρεπτή»την θέσπιση πλεονεκτημάτων προς τα μέλη των «συνεργαζόμενων» Ελλήνων κυνηγών αντίστοιχων προς τους ανωτέρω περιορισμούς διαχωρίζοντας και δίδοντας πλεονεκτήματα σε μία μερίδα Ελλήνων κυνηγών και μάλιστα φορολογικού χαρακτήρα έναντι των υπολοίπων, εξανεμίζοντας τα άρθρα του Συντάγματος περί -ισότητας των πολιτών- ατομικής ελευθερίας- σωματειακής ελευθερίας-και γενικώς περι ελευθερίας του ατόμου, ( Σ.Τ.Ε 2540/2001) 
3) Προκαλέσατε με την απόφαση σας αυτή οικονομικό στραγγαλισμό στους ανεξάρτητους κυνηγητικούς Συλλόγους επιβάλλοντας μονομερώς εις αυτούς σχεδόν «διπλάσιο τέλος» ( γιατί ως τέλη χαρακτηρίζονται οι εισφορές αυτές από την πολιτεία) για την ίδια έκδοση άδειας θήρας μη δυνάμενους πλέον να ασκήσουν την κατά τον Νόμο φιλοθηραματική και οικολογική δραστηριότητα τους.
4) Δεν κατανοούμε τον λόγο της διάκρισης αυτής που επιβάλλεται στους Έλληνες πολίτες παρά την Συνταγματική επιταγή της «ισότητας των πολιτών», δεδομένου μάλιστα πως τα καταστατικά των Συλλόγων που διακρίνετε έναντι υμών έχουν εκδοθεί το 1969 , είναι όλα πανομοιότυπα και περιέχουν αντισυνταγματικές διατάξεις όπως – τον διορισμό ταμία από την πολιτεία- την υπο προϋποθέσεις δυνατότητα δικαιώματος συμμετοχής του προέδρου των σωματείων καθώς και των προέδρων στις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις κλπ.
5) Το γεγονός ότι εκδώσατε την απόφαση σας αυτή με καθυστέρηση 7 ετών (προσφυγή 1η Σεπτεμβρίου 2006 – απόφαση 875/ 2013), όπως και το γεγονός της μεταφοράς αυτής από τμήμα σε τμήμα λόγω αρμοδιότητας και τελικά στην Ολομέλεια κλόνισε την εμπιστοσύνη μας προς το δικαστήριο σας και μας έκανε να αναθεωρήσουμε την άποψη μας για την Ελληνική Δικαιοσύνη και την ευνομούμενη πολιτεία.

Ειρωνική σύμπτωση κύριε πρόεδρε είναι το γεγονός πως την εν λόγω απόφαση σας υπογράφει ο «υπηρεσιακός» ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κος ΠΙΚΡΑΜΜΕΟΣ ο οποίος καλείται τώρα να αποδείξει την αθωότητα του για τις κατηγορίες εις βάρος του.

Όσον αφορά την δεύτερη απόφαση 2754/2012 του 5ου τμήματος

Και αυτή η απόφαση για να εκδοθεί έκανε 6 χρόνια, και πάλι μας στερεί μονομερώς έναντι των άλλων Ελλήνων πολιτών Συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα όπως το δικαίωμα της εκπροσώπησης των μελών των Συλλόγων μας «ακόμα και με εξουσιοδότηση προς τις διοικήσεις αυτών όσον αφορά την προσκόμιση των δικαιολογητικών» για την έκδοση της άδειας θήρας αυτών προς τις Δασικές αρχές κατα παράβαση του Συντάγματος Αρ. 211 του Α.Κ Ν. περι εξουσιοδοτήσεων κλπ.
Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της απόφασης αυτής του 5ου τμήματος σας γνωρίζω τα κάτωθι.
-1) Στην απόφαση αυτή το Σ.Τ.Ε αναγνωρίζει ότι καλώς μας επιβλήθηκε από την πολιτεία η «μονομερής αυτή διάκριση» στερώντας μας το δικαίωμα να εκπροσωπούμε τα μέλη μας ακόμα και με εξουσιοδότηση από αυτά , θεωρώντας μας τρίτα πρόσωπα παρά το γεγονός πως είμαστε νόμιμα αναγνωρισμένοι Σύλλογοι από την Ελληνική Δικαιοσύνη με νόμιμα καταστατικά σύμφωνα με τον Ν. 1264 περι σωματείων κλπ, ενώ παρέχει κάθε ευχέρεια και δυνατότητα εκπροσώπησης των μελών στους λεγόμενους «συνεργαζόμενους Έλληνες πολίτες κυνηγούς» διαχωρίζοντας και πάλι τους Έλληνες σε συνεργαζόμενους και μη.
– 2) Χαρακτηρίζει ως νομίμως απαγορευτική την διαδικασία εξουσιοδότησης των μελών μας προς τις διοικήσεις αυτών, θεωρώντας αυτές ως «τρίτα πρόσωπα»( σελ.9) παρά το γεγονός πως αυτές είναι εκλεγμένες με ψήφο και έχουν υποχρέωση να τηρούν τις προβλεπόμενες από τα εγκεκριμένα καταστατικά τους διατάξεις. 
-3) Κρίνει ως υπαγόρευση λόγου «Δημοσίου συμφέροντος» την αυτοπρόσωπη παρουσία μονομερώς για τα μέλη των Συλλόγων μας έναντι των «άλλων» Ελλήνων πολιτών κυνηγών και προβαίνει στο «τραγικό λάθος» τεκμηριώνοντας την άποψη αυτή να την συνδυάσει με την παροχή του δικαιώματος χρήσης του κυνηγετικού όπλου το οποίο όπως γνωρίζετε πολύ καλά «είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ» σύμφωνα με τον Ν 2168/93 περι όπλων και πυρομαχικών , ταυτίζει δηλαδή την αυτοπρόσωπη παρουσία των μελών των Συλλόγων μας προς τις Δασικές αρχές για την κατάθεση των δικαιολογητικών τους μονομερώς «με το δικαίωμα χρήσης κυνηγετικού όπλου» ενώ σύμφωνα με τον Ν. 2168 / 93 την έκδοση αλλά και αφαίρεση όπλων και δελτίων κατοχής έχει αποκλειστικά η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ», και ευνόητο είναι πως εάν κρίνει αυτή ως μη ικανό ένα άτομο για κατοχή όπλου το άτομο αυτό «δεν μπορεί να λάβει άδεια θήρας» όποια και να είναι η άποψη των Δασικών αρχών. 
Εν όψει των ανωτέρω και με την πικρία την οποία έχω πλέον έναντι του δικαστηρίου σας αποδεικνύοντας αυτήν με τα ως άνω τεκμηριωμένα γραφόμενα μου σας ερωτώ κύριε Πρόεδρε:
Προσφύγαμε στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Χώρας μας σκεπτόμενοι ως φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες ( μέλη Νομίμων Συλλόγων) θεωρώντας πως με βάση το Σύνταγμα της Πατρίδας μας θα είχαμε τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους έλληνες πολίτες κυνηγούς και φορολογικά και συλλογικά. Αντί αυτού γνωρίσαμε την συλλογική απομόνωση την φορολογική διάκριση και τον κοινωνικό διαχωρισμό

Ποίον το αίσθημα δικαίου του πολίτη όταν έχει αυτή την αντιμετώπιση από το ανώτατο ακυρωτικό Δικαστήριο της Χώρας;
Με ποια δύναμη αυτός θα αγωνιστεί για την και πάλι για την καταπολέμηση των «κακώς κειμένων» και της διαφθοράς ;

Προσωπικά υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην προσφύγω πάλι στο δικαστήριο σας για οποιοδήποτε θέμα , όμως με τα γεγονότα που βλέπουμε αλλά και αυτά που θα έλθουν αισθάνομαι την ανάγκη να σας πώ αυτό.

«όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε» δεν είναι τυχαίο που σας επιτίθενται τώρα οι κυβερνητικοί εσείς τους δώσατε λαβή και επιχειρήματα

Ερευνήστε να μάθετε τι γίνεται με την διοίκηση της Γ΄ΚΟΠ 9 Γ. κυνηγετική ομοσπονδία των λεγόμενων συνεργαζόμενων Ελλήνων κυνηγών) στην Πελοπόννησο « ναι κύριε πρόεδρε, είναι αυτοί που δικαιώσατε με τις αποφάσεις αυτές, είναι οι συνεργαζόμενοι Έλληνες τους οποίους διαχωρίστε από εμάς , στους οποίους δώσατε απεριόριστα προνόμια τα οποία στερήσατε από εμάς , στους οποίους δώσατε το δικαίωμα να διαχειρίζονται ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ»

Και άλλα έπονται

Με τιμή στον θεσμό
Νίκος Κουρπουανίδης

Πρώην πρόεδρος της :
Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυνηγετικών 
Σκοπευτικών Συλλόγων

Την επιστολή αυτή θα κοινοποιήσω όπου κριθεί αναγκαίο

δειτε: ΒΙΝΤΕΟ!!! Αποκαλύψεις για ΄΄βολέματα΄΄ δημοσιογράφων, ασφαλιστών, περιοδικών και …συζύγων στις κυνηγετικές οργανώσεις!

δειτε: ΒΙΝΤΕΟ! Απίστευτες καταγγελίες κατά των ΄΄συνεργαζόμενων΄΄ Κυνηγετικών οργανώσεων από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κυνηγετικών-Σκοπευτικών Συλλόγων!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας