επικαιροτητα

Published on 23 Μαρτίου, 2018 | by Kynoclub

0

Αθώος ο 60χρονος που σκότωσε τον φίλο του σε κυνήγι στη Μεγαλόπολη

Αθωώθηκε ο 60χρονος κυνηγός από τη Μεγαλόπολη, ο οποίος εξ αμελείας πυροβόλησε και σκότωσε τον αδερφικό του φίλο κατά τη διάρκεια κυνηγετικής εξόρμησης στο Πετροβούνι του Δήμου Μεγαλόπολης τον Φεβρουάριο του 2013 στο Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018.


Η τραγική στιγμή

Συγκλονιστικές ήταν οι καταθέσεις των παιδιών του άτυχου άνδρα, 61 ετών, ως μαρτύρων υπεράσπισης του ανθρώπου που στέρησε από λάθος τη ζωή του πατέρα τους, ο οποίος έπεσε νεκρός όταν εκπυρσοκρότησε το κυνηγετικό όπλο του φίλου του κατά τη διάρκεια ενός κυνηγιού από τα τόσα που είχαν κάνει μαζί, που όμως έμελε να είναι το τελευταίο τους. Τα παιδιά του θύματος, αφού μίλησαν με τα θερμότερα λόγια για τη δυνατή και πολυετή φιλία που έδενε θύτη και θύμα, ζήτησαν την αθώωση του κατηγορουμένου επειδή, όπως είπαν, αν ο πατέρας τους είχε φωνή και μπορούσε να μιλήσει σήμερα, θα ζητούσε να μην τιμωρηθεί ο φίλος του για κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να πράξει.<

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του και απαντώντας στην ερώτηση της προέδρου πώς έγινε και απασφάλισε το όπλο, είπε ότι όπως το κατέβαζε από τον ώμο του, η ασφάλεια κάπου πιάστηκε και το κακό έγινε. Σημειωτέον ότι ο 60χρονος είχε γεμίσει το όπλο του σύμφωνα με τους κανόνες όταν είχαν ήδη φθάσει στο καρτέρι.
Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελέας αναφέρθηκε στα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή και στην τραγική στιγμή που σημάδεψε για πάντα τη ζωή του κατηγορουμένου ο οποίος, όπως είπε, θα έχει τύψεις και ψυχική οδύνη που θα τον ακολουθούν μια ζωή για κάτι που δεν είχε πρόθεση να κάνει. Υπογράμμισε ότι δεν μπορούσε ο κατηγορούμενος να κάνει κάτι ώστε να προβλέψει την τραγική στιγμή που στοίχισε τη ζωή του φίλου του, ενώ αναφέρθηκε στο μεγαλείο ψυχής των παιδιών του θύματος που ζήτησαν την αθώωσή του, προτείνοντας, τέλος, να μην τιμωρηθεί ο 60χρονος.

Η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου κυρία Άννα Γεωργακοπούλου στάθηκε κατά την τελική της αγόρευση στο γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δεν προσπάθησε να δικαιολογηθεί αλλά και στο γεγονός ότι βασικοί μάρτυρες υπεράσπισης ήταν τα παιδιά του θύματος. Ακόμη, υπογράμμισε το γεγονός ότι και οι δύο κυνηγοί είχαν τηρήσει όλους τους κανόνες ασφαλείας, ενώ αναφέρθηκε στον κατηγορούμενο λέγοντας ότι από την τραγική εκείνη ημέρα βρίσκεται και υλικά δίπλα στα παιδιά του αδερφικού του φίλου που από μια τραγική και απρόοπτη στιγμή τού στέρησε τη ζωή.

Το δικαστήριο αθώωσε τον κατηγορούμενο.

Γαλανιάδη Εύα
Πηγή:  www.arcadiaportal.gr

 

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας