επικαιροτητα

Published on 31 Μαρτίου, 2018 | by Kynoclub

0

Λαθροθήρας εκανε μήνυση στον θηροφύλακα για εκδίκηση αλλά τελικά καταδικάστηκε για ψευδορκία!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου το έτος 2011, ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας κ. Χιόνης Παρασκευάς μαζί με τον συνάδελφό του κ. Παίζη Παναγιώτη, είχαν υποβάλει μήνυση σε άτομο που θήρευε παράνομα στην νήσο Ιθάκη χωρίς άδεια, εκτός επιτρεπομένου ωραρίου κ.τ.λ. Στην συνέχεια το άτομο αυτό ισχυρίστηκε ψευδόμενο ότι ο κ. Χιόνης τον έβρισε και του προξένησε υλικές βλάβες, καταθέτοντας εναντίον του σχετική μήνυση. Τελικά και οι δύο αυτές μηνύσεις τέθηκαν στο αρχείο σύμφωνα με τον Νόμο 4198/2013. 
Ο κ. Χιόνης όμως, όταν ενημερώθηκε ότι του είχε υποβληθεί αυτή η ψευδής μήνυση από τον κατηγορούμενο, τον μήνυσε εκ νέου για ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση. Αυτή η υπόθεση εκδικάστηκε τελικά στο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Κεφαλληνίας επιβάλλοντας στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 18 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα έτος. Ο κατηγορούμενος εφεσίβαλε την απόφαση αυτή, η οποία και τελεσιδίκησε στο Τριμελές Εφετείο Πατρών στις 27-3-18, το οποίο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 9 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα έτος. 
Αυτή λοιπόν η τακτική της αντι-μήνυσης την οποία κάποιες φορές οι κατηγορούμενοι-λαθροθήρες ακολουθούν προκειμένου να εκβιάσουν αλλά και να «διαπραγματευτούν» με τους θηροφύλακες, αποδεικνύεται εν τέλει ότι ενώπιον της δικαιοσύνης φέρνει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκουν.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας