επικαιροτητα

Published on 4 Απριλίου, 2018 | by Kynoclub

0

Εμπλουτισμός με νέα ζευγάρια “πεδινής”, του κλωβού εκτροφής, από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πύλης

Με δέκα νέα ζευγάρια πεδινής πέρδικας, εφοδιάστηκε ο κλωβός εκτροφής-αναπαραγωγής στην Λυγαριά, από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πύλης.

Το εγχείρημα πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος, ύστερα από την επιτυχημένη περσινή εκτροφή δεκατεσσάρων ζευγαριών του είδους στον ίδιο χώρο, όπερ & έδωσε κάποια πουλιά τα οποία & απελευθερώθηκαν στην γύρω περιοχή, για πλήρη εγκλιματισμό στο φυσικό τους περιβάλλον.

Σε κάποια εκ των πουλιών αυτών έχουν τοποθετηθεί πομποί, που μέσω gps, παρακολουθείται & καταγράφεται η κίνηση & η συμπεριφορά των πουλιών στην φύση & καταγράφονται χρήσιμα συμπεράσματα του όλου εγχειρήματος.

Τα φετινά ζεύγη, σήμερα τοποθετήθηκαν στον ειδικό κλωβό εκτροφής-αναπαραγωγής, αφού προηγουμένως πέρασαν από το στάδιο του εγκλιματισμού στον χώρο, από άλλον ειδικό κλωβό, με στόχο αυτά να αναπαραχθούν & γενικότερο σκοπό τον εμπλουτισμό όλου του πεδινού τμήματος του Δήμου Πύλης, με πληθυσμό πεδινής πέρδικας, που σημειωτέον τελούν υπό εξαφάνιση, από πουλιά της φετινής γέννας.

Τα νέα πουλιά θα απελευθερωθούν τέλη Αυγούστου, ενώ όπως ήδη είναι γνωστό σε όλη την Κοινότητα των κυνηγών, το κυνήγι τους είναι υπό απαγόρευση & τα εκπαιδευτικά & μόνον, θα επιτραπούν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, από του χρόνου.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύλης, μέσω του προέδρου του κ. Δημ. Λαμπρογεώργου, ευχαριστεί θερμά το μέλος αυτού, Μάριο Μαγκούτη, για την σημαντική του βοήθεια & στο κομμάτι κατασκευής του κλωβού αναπαραγωγής, αλλά & στην περεταίρω καθημερινή φροντίδα των πουλιών, ο οποίος από την περυσινή ακόμη χρονιά, έχει αφιερώσει αρκετό από τον προσωπικό του χρόνο, αλλά & την δουλειά, ώστε να στεφθεί με επιτυχία το όλο εγχείρημα.

IMG_6921

IMG_6922

IMG_6924

IMG_6925

IMG_6927

Πηγή: http://pylinews.gr


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας