επικαιροτητα

Published on 7 Απριλίου, 2018 | by Kynoclub

0

Θηροφύλακες βρήκαν ανθρώπινα οστά σε δασική περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης

Θηροφύλακες βρήκαν ανθρώπινα οστά σε δασική περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης

Ανεύρεση ανθρώπινων οστών, από θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων
Μετά από καταγγελία για άσκηση παράνομης θήρας ένας Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης μαζί με τον θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης μετέβησαν σε δασική περιοχή της Ν. Ευκαρπίας, κάτω από τον οικισμό Αγνάντι Φιλύρου.

Κατά τη διάρκεια της πεζής περιπολίας αργά το απόγευμα, ψάχνοντας για ίχνη είτε τροφής (καλαμπόκι) είτε άλλων ιχνών που θα σχετίζονταν με παράνομη θήρα, ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της ΚΟΜΑΘ βρήκε ένα ανθρώπινο κρανίο. Το κρανίο ήταν τοποθετημένο στα κλαδιά ενός δένδρου (γκορτσιά) περίπου 1,70 μ. από το έδαφος. Από αυτό απουσίαζε η κάτω γνάθος και όλα τα δόντια και όπως φαινόταν πρέπει να ήταν αρκετά παλιό. Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία (στο Κέντρο Άμεσης Δράσης). Από το τηλεφωνικό κέντρο ζητήθηκε να μην αγγιχθεί το κρανίο καθώς σε λίγα λεπτά θα ερχόταν περιπολικό για να αναλάβει την υπόθεση
Πράγματι σε μισή ώρα περίπου κατέφθασαν δύο αστυνομικοί με ένα περιπολικό. Από έρευνες που έγιναν, μαζί με τους αστυνομικούς, βρέθηκαν γύρω από το δένδρο με το κρανίο, σε ακτίνα περίπου 50 μ. ανάμεσα στα πουρνάρια και στα μονοπάτια και άλλα μικρά κομμάτια από ανθρώπινα οστά (σπόνδυλοι, κόκκυγας, ένα μηριαίο οστό, κλπ). Κατόπιν ήρθε στην περιοχή αστυνομικός της εγκληματικής υπηρεσίας και άρχισε να ερευνά την περιοχή.

Οι αστυνομικοί μετά από εντολή της υπηρεσίας τους, συνέλεξαν τα οστά σε μία σακούλα και τα πήγαν και τα παρέδωσαν στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα. Εκεί μετέβησαν και οι θηροφύλακες όπου έδωσαν έγγραφη κατάθεση για το συμβάν, στον αξιωματικό υπηρεσίας. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία.

Πηγή: http://www.hunters.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας