κόσμος

Published on 13 Απριλίου, 2018 | by Kynoclub

0

Πανικός στην Ευρώπη για την πανώλη των αγριόχοιρων- κατασκευάζουν φράκτη 70 χιλιομέτρων!

Η Δανία ετοιμάζει φράχτη μήκους 70 χιλιομέτρων στα σύνορα της με τη Γερμανία, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τον πληθυσμό των γουρουνιών της, σημαντικού εξαγωγικού προϊόντος για την Κοπεγχάγη.

Ο φράχτης έχει στόχο να εμποδίσει αγριογούρουνα τα οποία είναι φορείας της αφρικανικής πανώλης των χοίρων να εισέλθουν στο δανέζικο έδαφος.

Προς το παρόν στον πληθυσμό των χοίρων της Δανίας δεν έχουν εμφανιστεί κρούσματα της ασθένειας, ωστόσο η χώρα ανησυχεί, καθώς κρούσματα της ασθένειας έχουν εμφανιστεί στην Πολωνία, την Τσεχία, τη Ρουμανία, την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.

Η Δανία είναι από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς χοίρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που φέρνει εισροές δισεκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο στη σκανδιναβική χώρα.

«Δεν θέλω να ρισκάρω», δήλωσε ο υπουργός Τροφίμων και Περιβάλλοντος της Δανίας Έσμπεν Λούντε Λάρσεν.

«Εκδήλωση αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη Δανία θα σήμαινε άμεση διακοπή κάθε εξαγωγής σε τρίτες χώρες. Ο φράχτης θα κρατήσει πιθανόν μολυσμένους αγριόχοιρους έξω από τα σύνορά μας και θα διευκολύνει τους κυνηγούς να εξαλείψουν τα αγριογούρουνα από τη Δανία», πρόσθεσε.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων είναι ακίνδυνη για τον άνθρωπο, ωστόσο για αγριόχοιρους και γουρούνια είναι θανατηφόρα μέσα σε 10 ημέρες. Προς το παρόν δεν υπάρχει εμβόλιο κατά της ασθένειας.

Ο φράχτης αναμένεται να έχει ύψος 1,5 μέτρου.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας